Comunicació UGT

26 Jun, 2007

La UGT denunca que El Corte Inglés utilitza la demagògia en els mitjans per rentar la seva imatge

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:47

La informació de compra, reforma i annexió de l’edifici del número 5-7 del carrer de Fontanella apareix després de la sanció d’Inspecció de Treball per l’ús indegut com a magatzem del número 9 del mateix carrer

La UGT de Catalunya denuncia que les informacions publicades avui sobre les intencions d’El Corte Inglés de comprar l’edifici annex al carrer de Fontanella (núm. 5-7) i ampliar el centre comercial de Plaça Catalunya no és més que un missatge demagògic per rentar la seva imatge després de la multa de 120.000 euros imposada per la Inspecció de Treball.

Com ja vam informar el passat 1 de juny Inspecció de Treball, arran de diferents denúncies presentades per la UGT de Catalunya, va multar El Corte Inglés amb 120.000 euros per posar en risc la salut dels seus treballadors i treballadores.

Una de les sancions es refereix a una relació extensa d'insuficiències i riscos laborals a què s'exposa el personal que treballa a l’edifici del carrer Fontanella, núm. 9 (l’antic edifici del Banco Atlántico), que El Corte Inglés porta anys utilitzant indegudament com a magatzem. La llista de dèficits inclou un risc important d'incendi, el mal estat de conservació de l'immoble, riscos derivats de la falta de revisió dels ascensors i la falta de revisions i manteniment de les instal·lacions elèctriques, entre d'altres. A més, la Inspecció de Treball ja havia obert el mes de març un requeriment perquè l'empresa iniciés immediatament les reformes d’aquell edifici o que el clausurés.

Tal com va denunciar el nostre sindicat, El Corte Inglés va comprar l’edifici de l’antic Banco Atlántico fa tres anys, sense fer cap tipus de reforma ni incloure’l en el centre de treball de Plaça Catalunya. Tot i així, aprofitant que l'edifici està connectat amb el celobert del centre comercial, la companyia porta tot aquest temps fent-ne ús com a magatzem, sense que aquest estigui subjecte ni tan sols estigui inclòs en el pla d'evacuació i emergència.

Casualment, després de la sanció per utilitzar indegudament aquest edifici del carrer de Fontanella, El Corte Inglés anuncia com un projecte real i concret la possibilitat de comprar l’edifici dels números 5-7, per reformar i annexionar al centre comercial tant l’actual edifici de Caixa Catalunya com el que ja tenia del Banco Atlántico. Tanmateix, les negociacions amb Caixa Catalunya es van iniciar fa tres anys, quan es va comprar l’edifici del número 9, sense arribar a cap acord, i El Corte Inglés no ha informat ni als representants dels treballadors ni a la Inspecció de Treball (en les recents reunions per tractar la situació del “magatzem” del número 9) que aquesta possibilitat sigui factible a curt termini.

Comentaris

    Powered by LifeType