Comunicació UGT

01 Jun, 2007

Els treballadors del sector de la perfumeria exigeixen un conveni col·lectiu digne

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:08

Demà, els delegats sindicals de la UGT de Catalunya repartiran informació als centres comercials on operen les principals
firmes del sector

Després de cinc mesos de negociacions amb Stanpa, la patronal del sector de la perfumeria (que compta amb empreses de marques tan conegudes com L'Oreal, Coty Astor, Puig, Myrurgia, Kinesia, Nivea, Chanel i Estee Lauder, entre altres) continua negant als seus treballadors i treballadores un conveni digne que s'adigui als beneficis que aquestes empreses guanyen any rera any mentre els empleats veuen reduït el seu poder adquisitiu.

Demà els delegats i les delegades del sector de la perfumeria de la UGT de Catalunya participaran en una acció informativa als diferents centres comercials on operen aquestes firmes i distribuiran als clients i clientes d'aquests productes octavetes on s'explica la realitat dels treballadors i les treballadores del sector.

A Catalunya, el sector de la perfumeria ocupa uns 15.000 treballadors, la meitat dels que s'hi dediquen arreu de l'Estat.

Les negociacions entre sindicats i patronal s'encallen principalment en els següents punts:

  • Mentre els sindicats exigeixen que l'augment del sou sigui del 0,7 sobre la massa salarial, la patronal del sector només ofereix un 0,4 sobre les taules del salari mínim garantit.
  • Els sindicats demanen una reducció de jornada per aquells col·lectius que treballen en nocturnitats i torns rotatius.

A més, la UGT de Catalunya demana una millora de la llei d'igualtat, aprovada recentment, en la seva aplicació al text del nou conveni col·lectiu, una aplicació de gran importància per a un sector on més de la meitat dels treballadors i treballadores són dones.



Comentaris

    Powered by LifeType