Comunicació UGT

13 Jun, 2007

La UGT denuncia que el Corte Inglés no permet que els seus treballadors domiciliïn la seva nòmina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:43

Han de fer-ho a través d'una entitat finacera pròpia

La UGT de Catalunya denuncia públicament que el sistema de pagament de nòmines que utilitza El Corte Inglés beneficia a l'empresa i perjudica greument els treballadors, en obligar-los a cobrar a través d'una entitat financera que pertany a la mateixa empresa.

Cada mes, els treballadors poden accedir al seu salari exclusivament a través d'uns caixers que es troben a l'àrea de personal dels diferents centres de treball o a les oficines de la Caixa Central, acreditant-se com a treballador.

L'empresa no realitza cap domicialització bancària. Per això, l'única possibilitat dels treballadors és fer una transferència d'una quantitat determinada a la seva entitat bancària externa o extreure els diner per ingressar-los posteriorment al seu compte extern.

Aquesta pràctica comporta una sèrie de prejudicis i greuges per als treballadors i les treballadores d'El Corte Inglés, com:

  • Al no tenir domiciliada la nòmina, els treballadors no poden gaudir de cap dels beneficis que ofereixen habitualment les entitats bancàries, com les condicions hipotecàries.
  • Els treballadors han d'estar pendents de fer la transferència o l'ingrés corresponent per quan arribin els diferents càrrecs a principi de mes.
  • L'horari dels caixers on poden extreure els diners es limita a l'horari comercial.

Tots aquests greuges sense tenir en compte el més important: la vulneració dels drets dels treballadors i les treballadores d'El Corte Inglés a decidir lliurement l'entitat bancària que volen que gestioni la seva nòmina.

La UGT de Catalunya denuncia públicament aquesta política de pagament de salaris i anuncia que el Gabinet Jurídic del sindicat es troba en aquests moment estudiant la base legal d'aquests tipus d'accions.



Comentaris

    Powered by LifeType