Comunicació UGT

11 Jun, 2007

El Corte Inglés es veu obligat a reincorporar al seu lloc de treball una delegada de la UGT de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:01

La Inspecció de Treball entén que si no es donen les causes que argumentava l'empresa per apartar-la del seu lloc de treball, ha de tornar-la a reincorporar

La Inspecció de Treball ha comunicat a El Corte Inglés que haurà de reincorporar al seu lloc de treball una delegada de la UGT al seu centre de Plaça Catalunya (Barcelona) que va ser canviada de departament per evitar que representés el sindicat al Col·legi de Tècnics i Administratius.

Després de 20 anys treballant en el Servei d'Atenció al Client del centre comercial, l'any 1992, la denunciant, R.M.M., va passar a formar part del departament de caixes del supermercat, enquadrat en el col·legi electoral de Tècnics i Administratius. Al 2006, d'altra banda, decideix abandonar la seva afiliació sindical a Fetico per passar a afiliar-se a la UGT de Catalunya. Fruit de les eleccions sindicals celebrades el 17 de novembre del mateix any, R.M.M. és escollida delegada del col·legi electoral de Tècnics i Administratius, convertint-se en l'única delegada de la UGT de Catalunya en el comitè d'aquest col·legi.

D'altra banda, a mitjans del mes de febrer, la treballadora visita el servei mèdic de l'empresa afligida per un dolor en el canell dret. En aquesta visita, el metge li diagnostica una tendinitis i li diu que "amb una bena i una pomada" la tendinitis se solucionaria. Tot i així, uns dies més tard, el metge li comunica que vol proposar-li a l'empresa que la canvïi de departament, adduint, en aquesta ocasió, que la treballadora no pot agafar pes. El dia 27 de febrer, Personal li diu que, seguint el consell del comunicat mèdic, hauran de canviar-la de lloc de treball i que, a partir de l'endemà, haurà d'incorporar-se a la parafarmàcia.

La UGT de Catalunya va denunciar en el seu moment que, a més de no voler facilitar una còpia de l'informe mèdic a la treballadora, R.M.M. no havia estat canviada de departament per millorar la seva situació de tendinitis, sinó per apartar-la del col·lectiu pel qual va ser escollida membre del comitè d'empresa, tal i com demostra el fet que exisiten altres departament i funcions que podria haver dut a terme sense deixar de pertànyer al col·legi de Tècnics i Administratius.

Ara, la Inspecció de Treball insta El Corte Inglés a repetir el reconeixement mèdic corresponent a aquesta treballadora i, si ja està recuperada de la seva tendinitis, l'obliga a reincorporar-la al seu antic lloc de treball, ja la raó que va adduir l'empresa per fer aquest canvi hauria desaparegut. Així mateix, la Inspecció de Treball també obliga a l'empresa a lliurar el corresponent informe mèdic a la treballadora.

Després del posicionament emés per la Inspecció de Treball, la delegada de la UGT de Catalunya ha vist reconeguts els seus drets davant la política antisindical d'El Corte Inglés contra els representants de la UGT de Catalunya als diferents centres de la companyia.



Comentaris

    Powered by LifeType