Comunicació UGT

11 Jun, 2007

Desconvocada la vaga en el sector del fred industrial en aconseguir un preacord del conveni col·lectiu

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:07

S'aconsegueix un increment salarial del 0,8% i un plus de penositat per als treballadors en temperatures per sota dels 14ºC, entre d'altres aspectes


La UGT de Catalunya i la CONC han desconvocat la vaga en el sector del fred industrial (igual que a la resta de l'Estat) prevista per als dies 14 i 15 de juny i 5 i 6 de juliol, en aconseguir-se un preacord amb la patronal per al conveni col·lectiu. Les principals fites han estat les següents:

  • Increment salarial del 0,8% per a cadascun dels tres anys de vigència del conveni.
  • Creació d'un plus de penositat de 250 euros anuals per al personal que treballa en la franja per sota dels 14ºC.
  • 8 hores anuals retribuïdes perquè els treballadors puguin anar al metge (fins ara se'ls descomptava del sou).
  • Els treballadors i les treballadores de les empreses distribuïdores de glaçons i de gelats podran fer 15 dies de vacances en el període juny-setembre (fins ara no podien fer cap dia de vacances durant l'estiu).
  • Compromís de la patronal d'aplicar a partir de l'any vinent les recomanacions en matèria de salut laboral d'un estudi sobre les condicions d'aquests treballadors i treballadores, posat en marxa el gener i que es finalitzarà el desembre. S'ha de tenir en compte que aquests professionals treballen en unes condicions extremes, de fins a 30ºC sota zero.

Està previst que patronal i sindicats signin el conveni sectorial el proper 20 de juny. El sector del fred industrial dóna a feina a 8.000 treballadors en 250 empreses a nivell estatal; a Catalunya, són unes 35 empreses amb 2.000 treballadors.



Comentaris

    Powered by LifeType