Comunicació UGT

03 Des, 2007

La UGT amenaça amb aturades a Durex si no hi ha un canvi substancial per part de l'empresa

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:12

durex.gifEl nostre sindicat convoca concentracions per demà dissabte i dilluns a Barcelona, prèvies a la reunió de dimarts que ve amb l'empresa

L'actitud de la direcció Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la darrera reunió amb la part sindical ha acabat de tensar la corda a les negociacions, iniciades a l'octubre, arran del tancament de la planta de l'empresa a Rubí. Ara, el nostre sindicat està disposat a convocar aturades a partir de la setmana que ve si Durex no canvia substancialment la seva oferta, molt allunyada encara de les posicions sindicals, i més partint de la premissa que el tancament de la planta respon a una deslocalització encoberta.

Així, dimecres passat l'empresa va oferir als treballadors 51 dies per any treballat, amb un màxim de 33 mensualitats, i un topall per sobre dels 91.000 euros. La UGT de Catalunya considera la oferta del tot insuficient, i demana 75 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt.

En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.

Des de l'inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l'empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues, i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l'empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l'exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

Mentrestant, la UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i treballadores de l'empresa a concentrar-se demà a la Plaça de Catalunya, a les 11.15 hores, i a una nova concentració dilluns 3 de desembre a les 10'15 hores davant el consolat del Regne Unit a Barcelona, prèvies a la propera reunió negociadora de dimarts que ve, 4 de desembre.

CONCENTRACIONS PLANTILLA DUREX

DIA: dissabte, 1 de desembre
de 2007
HORA
: 11'15 hores

LLOC: Plaça de Catalunya (Barcelona)

DIA: dilluns, 3 de desembre de 2007

HORA: 10'15 hores

LLOC: Davant Consolat del Regne Unit a Barcelona (Avgda. Diagonal, 477)



Comentaris

    Powered by LifeType