Comunicació UGT

04 Des, 2007

CTAC-UGT denuncia que Catalunya perd el tren del treball autònom

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:46

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/12/04/ctac_ugt_denuncia_que_catalunya_perd_el_tren_del_treball_autonom/currelaautonomo.gifNomés la província de Barcelona manté el creixement del Règim d'Autònoms, mentre que Girona, Lleida i Tarragona perden 759 treballadors i treballadores

Per segon mes consecutiu, el nombre de treballadors i treballadores autònoms per províncies a Catalunya es redueix i augmenta el nombre d'aturats. El passat mes de novembre, Girona, Lleida i Tarragona van perdre un total de 759 treballadors i treballadores per compte propi. Només a Barcelona es manté el creixement del Règim d'Autònoms, amb 2.260 nous treballadors i treballadores.

La situació, a més, resulta especialment preocupant si tenim en compte que durant tot aquest 2007 el Règim d'Autònoms (RETA) està experimentant un creixement sense precedents a la història, amb més de 100.000 altes netes i un creixement interanual superior al 3,6%.

És a dir, que Catalunya està patint una recessió important en un moment d'expansió del treball autònom. Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC - UGT de Catalunya) considerem que diversos factors poden ser causants d'aquest descens, però hi ha dos aspectes fonamentals: d'una banda, la desacceleració econòmica que estan patint sectors com la construcció i el comerç, i d'altra banda, l'aposta decidida de la resta de Comunitats Autònomes pel foment del treball autònom, mitjançant els anomenats "plans integrals" que ja han posat en marxa Madrid o Andalusia, i que encara no existeix a Catalunya.

Des de la CTAC - UGT de Catalunya denunciem la manca de mesures i de lideratge per part del Departament de Treball en matèria d'autònoms. A més, reiterem la necessitat de regular el Consell Català del Treball Autònom i la implantació d'un "pla integral" que desenvolupi totes les competències que Catalunya té en matèria de treball autònom i que posi en marxa l'Estatut del Treball Autònom que va entrar en vigor el passat 12 d'octubre.

Comentaris

    Powered by LifeType