Comunicació UGT

19 Des, 2007

99% de seguiment el primer dia de vaga a Hispano Igualadina

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:26

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/12/19/99_de_seguiment_el_primer_dia_de_vaga_a_hispano_igualadina/carrilbus.pngLa UGT denuncia les pressions de l'empresa per vulnerar el dret a la vaga d'alguns conductors

L'aturada convocada avui pel comitè d'empresa de la Hispano Igualadina, l'ha seguida gairebé el 100% de la plantilla de conductors de les línies d'autobusos afectades. La UGT de Catalunya valora aquesta primera jornada de vaga com un èxit, tot i els intents de la direcció de l'empresa d'alterar els serveis mínims decretats per la Generalitat.

El seguiment és total a les línies de transport regular. Per altra banda, i arran de la proposta per part dels representants sindicals, s'han mantingut sense alteracions els serveis dedicats al transport escolar i de persones amb discapacitat. No obstant, alguns conductors han vist vulnerat el seu dret a la vaga per pressions per part de l'empresa, que ha reconvertit el servei del transport escolar en servei per a les línies regulars d'autobusos.

Així doncs, malgrat l'intent de l'empresa de trencar els serveis mínims, els sindicats estant seguint al peu de la lletra els serveis pactats i decretats per la Generalitat, que són els següents:

- de 6.30h - 9.30h: funcionament del 50% del servei regular a totes les línies.
- de 17.00h-20.00h: funcionament del 50% del servei regular a totes les línies.

Les aturades -de 24 hores- prosseguiran demà dimecres, 19 de desembre, i els següents dies 20 i 21 de desembre, i és previst que es reprenguin els pròxims dies 9, 11, 14, 18, 21, 25 i 28 de gener. Afectaran el servei d'autobusos a les principals línies de la Hispano-Igualadina a Catalunya, i que transporten més del 80% del passatge de la companyia.

El nostre sindicat ha decidit anar a la vaga perquè la direcció de la companyia incompleix el conveni de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona. Alguns dels ítems del conveni, pactats específicament amb Hispano Igualadina, s'han vulnerat de forma greu:

  • L'empresa vol imposar unilateralment el seu quadrant de serveis, festius i vacances.
  • L'empresa no compleix la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció.
  • La direcció no lliura la documentació correcta corresponent als partes mensuals per a la comprovació de les nòmines.
  • L'empresa no remunera les jornades partides.

Les línies afectades per la vaga seran:

Línia Igualada-Barcelona, pel Bruc i per Capellades.
Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Línies urbanes d'Esparreguera i Martorell.
Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès.
Línia Barcelona - aeroport de Reus.
Línia Barcelona - Igualada.
Línia Barcelona - Esparraguera.



Comentaris

    Powered by LifeType