Comunicació UGT

17 Des, 2007

Els cambrers, els grans oblidats de la llei antitabac

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:49

/blog/comunicacio_ugt/notes_de_premsa/2007/12/17/els_cambrers_els_grans_oblidats_de_la_llei_antitabac/bar.jpgLa UGT de Catalunya denuncia que 60.000 professionals de l'hostaleria no veuen defensats els seus drets per la llei

Dos anys després de l'entrada en vigor de la Llei Antitabac, la UGT de Catalunya reconeix els beneficis que l'entrada en vigor de la nova normativa ha comportat per al col·lectiu de treballadors, però posa en dubte que aquesta llei hagi defensat els interessos de tots i totes els treballadors i les treballadores de Catalunya, tal i com pretenia.

Per al nostre sindicat, el sector de l'hostaleria ha estat el gran perjudicat. Els i les professionals que desenvolupen la tasca de cambrer (més de 60.000 arreu de Catalunya) no només no han vist garantits els seus drets de preservació vers els perjudicis del fum del tabac, sinó que a més -en moltes ocasions- s'han vist encara més exposats.

Per una banda, els empleats de locals de menys de 100 metres quadrats que han permès fumar els seus clients, han de patir les conseqüències d'una decisió empresarial que no els ha tingut en compte. D'altra banda, en el cas de superfícies de més de 100 metres quadrats, on s'han hagut d'habilitar espais per a fumadors i no fumadors, els cambrers i les cambreres tampoc han vist garantits els seus drets, ja que han de treballar indistintament en ambdós espais. A més, les condicions en els espais de fumadors d'aquests locals de més de 100 metres quadrats són absolutament insalubres. En pocs metres quadrats es concentren un gran nombre de fumadors que consumeixen tabac en dosis elevades. Això deixa desamparat el treballador o la treballadora de l'hosteleria que ha de desenvolupar la seva tasca en un ambient molt carregat de fum. Tanmateix, i com denuncia el nostre sindicat, als treballadors de l'hosteleria que presenten una malaltia relacionada amb la inhalació del fum del tabac en el seu lloc de treball no se'ls reconeix la malaltia professional.

Per aquesta raó, la UGT de Catalunya planteja a l'Administració pública catalana que reconsideri aquesta situació i que doni empara als cambrers i les cambreres per tal que puguin desenvolupar la seva tasca professional en el seu lloc de treball sense veure perjudicada la seva salut, com a conseqüència d'un greuge comparatiu que els converteix en l'únic col·lectiu de treballadors desprotegit per aquesta llei.



Comentaris

    Powered by LifeType