Comunicació UGT

Desconvocades les vagues de transport sanitari previstes per als propers 29 i 30 de gener

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:35

LA UGT DE CATALUNYA ARRIBA A UN PRINCIPI D'ACORD QUE PERMETRÀ REPRENDRE LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI

Després de 13 hores de negociació al Tribunal Laboral de Catalunya amb l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies, els representants de la UGT de Catalunya en el sector del transport sanitari han arribat a una sèrie de compromisos per part de la patronal. Les reivindicacions assolides (que tindran validesa com a punts del conveni) permeten desbloquejar la situació actual i tornar a les negociacions del conveni col·lectiu.

Després d'arribar a aquests acords, la UGT de Catalunya desconvoca els dos dies de vaga previstos per als propers 29 i 30 de gener i, en breu, celebrarà una assemblea de delegats per explicar quins són els punts acordats.



La UGT de Catalunya responsabilitza la negligent direcció de Brians de l'atac d'un intern a dos treballadors de la presó

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:02

El sindicat exigeix que en un màxim de 72 hores es retirin els més de 1.600 ganivets metàl·lics del centre a l'abast dels interns i que es reforcin els serveis amb més personal, sota mínims actualment

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari a les presons catalanes, vol denunciar l'intent d'assassinat d'uns treballadors del CP Brians ahir per part d'un intern del MR II, Anuar el Khatali, el qual ja havia protagonitzat incidents violents similars a altres presons. Aquest intern, amb la mà coberta de tres fulles d'afaitar, va ferir amb diversos talls a la cara dos treballadors que sortosament no van afectar parts vitals.

La UGT de Catalunya responsabilitza d'aquesta i d'altres agressions produïdes últimament al mateix centre a la negligència i incompetència de la Direcció de Brians i a la cobertura horària i només parcial de la Sotsdirecció de Règim Interior, responsable de la seguretat del centre. Exigim que en un termini màxim de 72 hores es retirin els més de 1.600 ganivets metàl·lics del centre a l'abast dels interns (mesura a la qual es va comprometre l'Administració) i que es reforcin els serveis amb més personal, sota mínims actualment.

Així mateix hem demanat reunir-nos d'urgència amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, i el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, per proposar una bateria de mesures d'urgència que aturin l'escalada violenta que es produeix a Brians.



La "Xarxa Impulsem" neix per respondre les inquietuds dels treballadors per compte propi des dels municipis

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:29
LA 'XARXA IMPULSEM' HA ESTAT PRESENTADA AVUI PER LA CTAC-UGT DE CATALUNYA I DIVERSOS MUNICIPIS BARCELONINS

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT de Catalunya) ha presentat aquest matí la Xarxa Impulsem, una iniciativa que pretén establir una xarxa amb les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments de l'Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Sabadell i Manresa per tal d'intecambiar experiències i activar mecanismes que donin sortida a les inquietuds dels autònoms des dels municipis.

I és que la figura de l'autònom s'arrela cada cop més en aquests municipis, tal i com ens diuen les dades. A l'Hospitalet de Llobregat, per exemple, es calcula que hi treballen 13.848 autònoms, dels quals 10.260 ho fan en el sector serveis. Per la seva banda, Sabadell compta amb 14.448 autònoms. El darrer any, el nombre ha crescut en un 2,1% i el col·lectiu ja representa el 15% del total d'ocupats de la ciutat. Més de la meitat se situen en el sector del comerç i els serveis.



La UGT de Catalunya augmenta la seva representació al comitè de Siemens fàbrica Cornellà i CCOO perd la majoria

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:07
La UGT de Catalunya ha millorat els seus resultats a les eleccions sindicals celebrades avui a Siemens Fàbrica Cornellà, amb una plantilla de 315 treballadors. El nostre sindicat ha aconseguit 6 delegats; CCOO, 6, i la CGT, 1. L'anterior Comitè d'Empresa estava format per 7 delegats de CCOO, 5 de la UGT de Catalunya i 1 de la CGT, de manera que el nostre sindicat ha augmentat la seva representació, mentre que l'altre sindicat ha perdut la seva històrica majoria al Comitè d'Empresa.

Powered by LifeType