Comunicació UGT

03 Gen, 2007

La UGT denuncia que Catalunya és el motor econòmic de l'estat on més s'ha incrementat l'atur

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:14

S'HAURÀ D'ESPERAR A LES DADES DE L'EPA PER SABER QUINA ÉS L'EVOLUCIÓ REAL DE L'ATUR A CATALUNYA

Mentre en el mes de desembre la xifra de l'atur a l'estat s'ha reduït en 291 persones, a Catalunya s'ha vist incrementada en un 1,16% respecte al mes anterior, sent especialment negativa per a les comarques tarragonines, amb un 2,51% d'aturats més, procedents majoritàriament del sector de la construcció. Aquestes dades, tal i com denuncia la UGT de Catalunya, col·loquen Catalunya en una situació desavantatjosa respecte als altres motors econòmics de l'estat, com el País Basc, on l'atur ha pujat només en 13 persones, o Madrid, on ha minvat en un 0,56%.

També menys bo respecte aquestes regions ha estat el comportament de Catalunya si comparem les dades de l'atur del darrer any. Mentre a Catalunya, l'atur entre desembre de 2005 i desembre de 2006 ha disminuït en un 0,71%, un ritme molt llunyà al descens del 3,81% experimentat a la resta de l'estat, i dels altres motors econòmics, com el País Basc (-8,62%), Madrid (-2,09%) o el País Valencià (-2,91%).

Tot i que el mes de desembre no és un mes propici per a la contractació, ja que les contractacions per a la campanya de nadal es fan principalment al mes de novembre, i si n'hi ha, aquesta és de caràcter especialment temporal. La mala qualitat de l'ocupació afecta els col·lectius més vulnerables, els joves i les dones, que són els que ocupen majoritàriament aquests llocs de treball temporals generats per a la campanya de nadal. Tot i així, des de la UGT de Catalunya volem destacar que, malgrat la tradicional caiguda de contractació del mes de desembre, el desembre de 2006 ha estat molt més actiu en contractació que el mateix període de l'exercici anterior, realitzant-se 8.693 contractes més que fa un any, que es tradueix en un 4,70%, superant inclús la mitjana estatal del 4,26%.

En aquest sentit, cal remarcar que del total de contractes fets durant tot el 2006 a Catalunya, el 16,49% són indefinitis, superant amb escreix la mitjana estatal (11,75%), però per sota de Madrid (17,69%). Si comparem les darreres dades publicades amb les del mes de desembre de 2005, val a dir que la xifra de contractes indefinits s'ha duplicat (creixement del 102,25%), mentre que els contractes temporals han disminuït en un 11,37%. Per a la UGT de Catalunya, aquestes dades signifiquen que una part important de la nova contractació comença a ser indefinida gràcies a l'aplicació de la reforma laboral que, mes a mes, va guanyant pes i comença a donar els seus fruits.

Malgrat el moment cojuntural, la UGT de Catalunya creu que cal esperar a la publicació de les dades de l'Enquesta de Població Activa per saber quina és la situació real de l'atur a Catalunya i l'efecte de la implementació de la reforma laboral.



Comentaris

  1. http://aerrfdwfqddrb.host.com
    desk3
    [url=http://aersfdwfqddrb.host.com]desk4[/url]
    [link=http://aerafdwfqddrb.host.com]desk6[/link]

    Enviat per Sarahzdi — 27 Ago 2007, 16:13


Afegeix comentari






Powered by LifeType