Comunicació UGT

09 Gen, 2007

La UGT de Catalunya demana l'equiparació laboral i social dels monitors de menjador amb els altres col·lectius educatius

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:40

El nostre sindicat reivindica el reconeixement social de la tasca educativa d'aquests professionals

La UGT de Catalunya, davant els fets ocorreguts recentment a un centre educatiu de Sant Adrià del Besòs, lamenta l'agressió patida per una monitora de menjador escolar i es solidaritza amb aquesta professional de l'educació, ja que una agressió, ja sigui física o verbal, és injustificable en qualsevol situació.

El nostre sindicat vol recordar les condicions de treball precàries en què es troben la majoria dels monitors de menjador escolar, uns 8.000 a tot Catalunya, amb sous al voltant dels 350 euros bruts al mes per una jornada setmanal de 15 hores i unes ràtios d'alumnes per monitor excesives. Un cop més, la UGT de Catalunya reivindica el reconeixement social que mereix la tasca educativa que realitzen aquests professionals, majoritàriament gent jove, i exigeix una equiparació, tant econòmica i laboral com social, dels monitors de menjador amb els altres col·lectius educatius (professors, etc.). Els monitors de menjador ni tansols estan presents als Consells Escolars.

La UGT de Catalunya demana a l'Administració Pública que es prengui seriosament la qualitat del servei educatiu que ofereix als seus centres i, per tant, la situació laboral d'aquests professionals. En aquest sentit, demanen al Departament d'Eduació que creï la figura d'un interlocutor amb els professionals del lleure educatiu.



Comentaris

    Powered by LifeType