Comunicació UGT

31 Gen, 2007

La UGT de Catalunya posa a disposició del públic en general la consulta en línia de tot el seu fons documental

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:44

El públic en general podrà tenir, a partir d'ara, accés a la consulta on-line de tot el fons documental del sindicat. La biblioteca del sindicat compta amb 8.000 ítems i està formada per la documentació més rellevant que es publica sobre el món del treball. Entre d'altres, hi podem trobar una sèrie de revistes especialitzades i llibres de nou ingrés, així com accedir a bases de dades i literatura grisa (BOE, DOGC, DOCE, BOPB, etc.)

A més, la biblioteca conté totes les publicacions pròpies editades per la UGT de Catalunya i d'altres sindicats. Així, es consolida com un centre especialitzat en sindicalisme a Catalunya. D'altra banda, com un dels agents socials més representatius de Catalunya, el sindicat rep nombroses donacions bibliogràfiques d'entitats molt diverses que, sovint, es trobaven inaccessibles. Amb la biblioteca, tot aquest fons estarà centralitzat i disponible per tothom qui el vulgui consultar.

El fons documental segueix els estàndards bibliogràfics en quant a catalogació i classificació. S'utilitza el format Marc21 per a la catalogació i el Thesaurus de la OIT per a la classificació. Actualment, tot el fons documental està en tràmits per tal de formar part del catàleg col·lectiu de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

A nivell tecnològic, s'està treballant per tal d'oferir tot el fons bibliogràfic de la UGT de Catalunya accesible on-line. Es poden fer consultes dels documents pels paràmetres d'"Autor", "Títol", "Matèries" i/o "Tot els camps". Molts dels documents que formen part de la col·lecció de la biblioteca estan en format electrònic. En concret, 1.800 registres es troben en format digital, el 24% del fons bibliogràfic. I aquesta serà una tendència que anirà agafant més força al llarg del temps.

La consulta on-line del catàleg bibliogràfic de la UGT de Catalunya és accessible en aquesta pàgina: http://www.centredocumentaciougt.org/ dins l'apartat "fons documental".



Comentaris

    Powered by LifeType