Comunicació UGT

29 Gen, 2007

Els treballadors del CSS Palau mantenen les manifestacions al no arribar a cap acord en la reunió mantinguda avui amb la direcció

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:35
Les concentracions tindran lloc els dimecres, començant pel proper 31 de gener

La UGT de Catalunya ha tornat a convocar els 300 treballadors i treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a noves jornades de protesta, després de no haver arribat a cap acord en la reunió mantinguda avui amb la directiva de l'empresa per negociar el calendari laboral del present any. Després de les dues jornades de vaga de 24 hores que el personal va fer al mes de desembre i la concentració del passat dijous, els treballadors tornaran a tallar aquest dimecres 31 de gener el trànsit als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia, de 12:30 a 15 hores, per on es manifestaran i repartiran octavilles informatives.

La Generalitat va aprovar repartir enguany 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

El passat 3 de gener els representants dels treballadors i la gerència de l'empresa es van trobar a la mediació de Treball, sense arribar, de nou, a cap acord. Davant la manca de voluntad negociadora de l'empresa i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit continuar amb les jornades de protesta tots els dimecres, al menys fins que no s'arribi a un acord que, de moment, queda llunyà, ja que la direcció no ha convocat els representants dels treballadors fins al proper 26 de febrer per a una nova reunió, en una nova mostra de manca de voluntad de negociació.

Manifestació treballadors CSS Palau

DIA: dijous 31 de gener de 2007

HORA: de 12:30 a 15 hores

LLOC: als carrers de Sant Antoni Maria Claret, Castillejos, Padilla i Travessera de Gràcia



Comentaris

    Powered by LifeType