Comunicació UGT

La plantilla d'Stora Enzo tornarà a fer vaga dissabte i dimarts

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:51

L'empresa paperera es nega a cap tipus de millora salarial i social per als 270 treballadors i treballadores de la planta de Castellbisbal


La plantilla de l'empresa paperera Stora Enzo tornarà a fer vaga de 24 hores el proper dissabte 7 d'abril i el proper dimarts 10 d'abril, ja que la direcció continua negant-se a cap tipus de millora salarial i social després de tres mesos d'intents de negociació. A més, dimarts els treballadors i les treballadores es concentraran a les 8 hores davant de la planta a Castellbisbal (carretera Nacional II, kilòmetre 592,6),

La multinacional de capital suec-filandès, que dóna feina a 270 treballadors i treballadores a la planta del Vallès Occidental, aplica als seus empleats el Conveni Col·lectiu Estatal de Pastes, Paper i Cartró, tot i que històricament ha pactat amb el Comitè d'Empresa anualment unes millores internes referents a salaris i aspectes socials. Tanmateix, enguany no s'ha arribat a cap acord en les negociacions i des del dia 1 de febrer l'empresa ha deixat d'aplicar el pacte.

Originàriament, les reivindicacions de la plantilla eren l'aplicació de l'IPC català amb revisió salarial, la reincorporació de les "nits lineals" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors), la millora de l'assegurança mèdica per a tota la plantilla, la jubilació als 64 anys per substitució, ajuts escolars i, pel que fa al pla de pensions, eliminar la clàusula segons la qual l'empresa només farà aportacions quan obtingui beneficis a partir d'1.200.000 euros.

Tot i així, i després de diverses reunions sense cap acord, la plantilla va modificar la seva plataforma de negociació, que també ha estat rebutjada totalment per la direcció de l'empresa Les demandes actuals de la plantilla són:

  • Vigència de l'acord de tres anys.
  • Conveni estatal + revisió salarial amb IPC estatal.
  • Reincorporació de les "nits linials" (plus de nocturnitat de 13 euros per a tots els treballadors).
  • Aplicació de l'IPC a la panera de Nadal, el pla de pensions i el premi de vinculació.
  • Festivitat l'1 de gener.
  • Paga d'incentiu el setembre: increment del 4% sobre la massa salarial total teòrica bruta i la quantitat resultant es divideix en tres anys i entre 270 treballadors.


Concentració dels treballadors de Transport Sanitari de Catalunya per les condicions laborals i la mala gestió de l'empresa

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:38

L'empresa ha acomiadat 4 delegats de la UGT de Catalunya per denunciar irregularitats al servei d'ambulàncies del Baix Llobregat


La UGT
de Catalunya ha convocat una concentració dels treballadors i les treballadores de Transport Sanitari de Catalunya davant de la seu a Barcelona de la mútura asseguradora Agrupació Mútua, única propietària de l'empresa.
L'objectiu de la concentració és expressar el malestar de la plantilla respecte:

  • La consumació de l'expedient contradictori EO1/2007 en sis acomiadaments disciplinaris totalment injustificats, amb l'intenció d'intimidar els treballadors i com a represàlia per les protestes i reivindicacions instades des del comitè d'empresa
  • L'incompliment per part de l'empresa dels compromisos adquirits amb la posada en marxa del nou concurs de transport sanitari i que eren relatius a la jornada i al calendari laboral.
  • Les modificacions de les condicions laborals dels treballadors i que han suposat una gran pèrdua de poder adquisitiu.
  • La mala gestió regnant al servei de coordinació de serveis de Transport Sanitari de Catalunya i que deixa els treballadors impotents e indefensos per realitzar les seves funcions assistencials i laborals.

Pel que fa als expedients, sis treballadors de la base de Viladecans de Transport Sanitari de Catalunya (quatre d'ells, delegats de la UGT de Catalunya) van ser acomiadats després d'una sèrie de denúncies i protestes sindicals contra incompliments normatius, vulneracions legals i incompliments en les condicions laborals dels concursos públics recentment adjudicats pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Els acomiadaments s'han recorregut per via judicial. L'empresa, que té adjudicats els serveis públics de transport sanitari urgent i no urgent al Baix Llobregat) acusa els quatre delegats de la UGT de Catalunya i els seus dos companys de negligència, quan coincidentment aquests portaven mesos denunciant la mala gestió de l'empresa, gestió que repercuteix directament i greument en l'atenció a la ciutadania del Baix Llobregat.


Concentració treballadors Transport Sanitari de Catalunya

DIA: 10 d'abril
de 2007
HORA: de 12 a 15 hores
LLOC: davant de la seu d'Agrupació Mútua (Gran Via de les Corts Catalanes, 621, Barcelona).



Powered by LifeType