Comunicació UGT

Les mares treballadores d'El Corte Inglés han de fer "la Cursa" cada dia

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 15:58

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció
de l'empresa obliga sota coacció les treballadores
a fer la reducció de jornada al migdia

Tot i l'entrada en vigor de la nova Llei d'Igualtat, el dia a dia de les treballadores dels diferents centres d'El Corte Inglés queda molt llunyana d'aquesta igualtat, sobretot si a més de dones, són mares. I és que la direcció de l'empresa obliga aquelles treballadores que s'acullen a la reducció de la jornada per maternitat a què ho facin de 12 a 16 hores (malgrat que la llei les empara a escollir aquesta reducció dins de la seva jornada ordinària, segons la conveniència de la treballadora) sota amenaces de canvis de departament o canvis de centre si no accepten aquest horari.

La secció sindical de la UGT de Catalunya es veu obligada a mediar un per un els casos de treballadores en situació de reducció de jornada per maternitat perquè aquestes puguin gaudir dels seus legítims drets en el seu lloc de treball. La UGT amenaça amb presentar aquesta irregularitat davant la Inspecció de Treball, tal i com ha fet amb altres nombroses irregularitats comeses per la direcció d'aquesta empresa.

Per a la UGT de Catalunya resulta paradoxal que El Corte Inglés presenti avui en societat un dels seus actes més emblemàtics de la seva faceta social, com és la famosa Cursa d'El Corte Inglés, mentre que dins de les seves relacions laborals obliga les seves treballadores a fer una autència "cursa" per tal de poder compaginar la seva vida familiar amb la seva vida laboral.



Atur març: Catalunya continua mantenint el repte de l'ocupació estable

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:39

Tot i la lleugera baixada de l'atur, la qualitat dels llocs de treball generats s'han concentrat en sectors mileuristes, i el col·lectiu femení no viu un marc favorable

La lleugera baixada de l'atur al mes de març -un 1,1%- situa l'atur en 254.720 persones desocupades a Catalunya. Girona i Tarragona són les províncies on més ha baixat l'atur, un 6,5% i un 3,6% respectivament. Malgrat aquest descens global, cal destacar que a la província de Barcelona l'atur ha pujat entre el col·lectiu femení (528 persones més).

Segons el gènere, l'atur ha baixat més entre els homes que en les dones, un 2%, mentre que en les dones només ha baixat mig punt percentual. Constatem que, en un marc favorable per a l'ocupació i on s'ha reduït en el últims dos mesos tant el nombre general de persones desocupades com d'homes desocupats, aquest és el tercer mes consecutiu en que el nombre de dones desocupades augmenta, cosa que ens avisa de la insuficiència i discriminatori mercat de treball català.

Igualment, la qualitat de la ocupació generada s'ha concentrat en el sector dels serveis, el de més temporalitat, i en llocs del mercat laboral remunerats amb salaris mileuristes. A més, en el sector serveis les dones aturades doblen els homes aturats (104.392 dones enfront de 55.206 homes).

Respecte d'altres comunitats, Catalunya continua sense assolir les xifres d'ocupació estable que aconsegueixen d'altres, com és el cas del País Basc, que en un any ha pogut fer baixar l'atur d' un 9,27%.

Des de la UGT de Catalunya demanem que s'intensifiquin les polítiques actives d'ocupació, amb mesures específiques dirigides a les dones que millorin la seva formació i qualificació, i que fomentin el seu accés al mercat laboral, el manteniment i la promoció dins del mateix. En aquest sentit, es fa necessari un augment de la partida de la Generalitat en el foment de l'ocupació, una inversió que no contemplen els pressupostos del govern per aquest any, que s'han vist minvats respecte l'any passat.

Com a dada positiva hem d'apuntar que en termes interanuals Lleida està tenint un molt bon any amb un comportament decreixent de l'atur del 10% (14,4% menys d'homes desocupats i un 7% menys de dones desocupades).

Per sectors, on més ha baixat l'atur en nombre han estat els sectors serveis (1.493 persones menys) i la construcció (825 persones menys).

Pel que fa a la contractació, s'han realitzat 241.500 contractes, un 12% més que al febrer, dels quals el 18% són indefinits. La província amb més contractació indefinida ha estat Girona amb un 21,8% de contractació d'aquest tipus.



Powered by LifeType