Comunicació UGT

Signat el principi d'acord del conveni del metall de Barcelona i desconvocada la vaga del sector

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:11

El passat dissabte dia 14 d'abril, la Comissió Negociadora del Metall de Barcelona ha arribat a un enteniment i ha signat el Principi d'Acord del Conveni de la Siderometal·lúrgia de la província de Barcelona.

Aquest document és el resultat de moltes hores de dura negociació amb la patronal. Els principals continguts de l'acord a què s'ha arribat són:

  • Implantació d'una nova graella salarial que incrementa considerablement els salaris base de tots els grups professionals al llarg dels anys de vigència.
  • Increment salarial de 0,4% sobre l'IPC previst.
  • Revisió salarial sobre l'excés del 0,2% de l'IPC previst.
  • Reducció de jornada a 1.750 hores.
  • 6 anys de vigència.
  • Conciliació de la vida laboral i familiar: incorporació i desenvolupament de la llei d'igualtat; millora de permisos retribuïts; víctimes de la violència de gènere.
  • Subrogació en empreses de manteniment.
  • Foment de la contractació indefinida d'inici (salaris d'entrada).
  • Millora en drets sindicals: participació en la regulació de la distribució del temps de treball i de la flexibilitat; accés a les tecnologies de la informació; i comitè intercontrates.
  • Estabilització del sector: obligació d'esgotar les mesures de flexibilitat previstes abans de prendre mesures que afectin l'ocupació, Participació en l'Observatori Industrial, etc.
  • Etc.

Des de la Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya valorem molt positivament aquest principi d'acord, que pot derivar en el Conveni Col·lectiu 2007-2012 pel seu contingut modern, social i que contempla uns increments salarials que permeten la recuperació de poder adquisitiu i l'apertura de l'escala salarial al llarg de la seva vigència.

Al següent link podreu trobar el principi d'acord signat per sindicats i patronal: http://www.ugtcatalunya.org/~oficinapremsa/conveni_metall.pdf



UGT de Catalunya convida el representant del "Climate Project" d'Al Gore a Espanya a la seva seu per explicar els perills del canvi climàtic

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:56
La conferència de Juan Negrillo aporta la informació en què es basa el documental "Una veritat incòmoda"

Coincidint amb el Dia Mundial de la Terra (22 d'abril), la UGT de Catalunya ha volgut prendre especial consciència sobre el canvi climàtic i els efectes negatius que d'aquest fenomen se'n deriven.

És per això que el nostre sindicat celebrarà demà una sessió matinal monogràfica que tracti aquesta temàtica, una sessió on comptarem amb la presència de Juan Negrillo, investigador social llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques i únic espanyol que ha rebut la formació necessària per impartir la conferència en què es basa el documental "Una veritat incòmoda" d'Al Gore (vicepresident d'EUA entre 1993 i 2001).

La sessió matinal sobre el canvi climàtic s'iniciarà a les 10.15 hores. Tots els mitjans de comunicació són convidats a assistir-hi. Després de la cloenda, programada a les 12 hores, tindrà lloc una roda de premsa.

RODA DE PREMSA CANVI CLIMÀTICDIA: dimarts, 17 d'abril de 2007
HORA: després de la cloenda de la xerrada, que tindrà lloc a les 12 hores.
LLOC: Sala de premsa de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - 3ª planta).

INTERVINDRAN: Dionís Oña, secretari de Salut Laboral i Medi Ambient, i Juan Negrillo, ponent conferència "Climate project: una veritat incòmoda".



Powered by LifeType