Comunicació UGT

La UGT de Catalunya denuncia pràctiques antisindicals i mafioses a Leroy Merlin de Sant Boi de Llobregat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:26

Els treballadors i les treballadors que s'havien presentat a la candidatura del nostre sindicat estan renunciant per les pressions i amenaces que reben de la direcció de l'empresa


La UGT de Catalunya denuncia que la direcció del centre de Leroy Merlin a Sant Boi de Llobregat està portant a terme pràctiques antisindicals per impedir que el nostre sindicat presenti candidatures a les eleccions sindicals que s'han de celebrar el proper dia 3 de maig. Des de fa setmanes i en aproximar-se les eleccions, la direcció ha prohibit de facto que la UGT realitzi la seva tasca sindical dins del centre i està controlant i exercint coerció sobre els treballadors i les treballadores que s'han presentat a les llistes del nostre sindicat. Les accions de la multinacional francesa representen un clar atemptat a la llibertat sindicals dels treballadors i les treballadores.

La situació ha arribat a tal punt que la gent del nostre sindicat no pot entrar al centre, i qualsevol conversa amb un treballador o treballadora s'ha de fer al carrer, on també se situen els membres de la direcció i comandaments de l'empresa per controlar amb quins treballadors es parla i, més tard, interrogar-los sobre què se'ls hi ha dit i, si és el cas, "recomanar-los" que no es presentin a delegats per la UGT de Catalunya.

Un dels casos més extrems és el de la número 1 de la llista de Tècnics i Administratius de la UGT de Catalunya. A aquesta treballadora, amb el càrrec de caixera principal, la direcció ha arribat a no permetre-li parlar amb la resta de caixeres -a qui ella coordina- i se li ha retirat el telèfon mòbil intern amb el qual es comunicava amb elles per realitzar la seva tasca. Donada la situació, la candidata va enviar el passat 20 d'abril una carta a la UGT per donar-se de baixa de la llista, amb els següents arguments:

"Las causas de esta renuncia son la presiones que ha ejercido durante estos días la Dirección de la empresa, las actuaciones de los jefes, los 'consejos' que me han dado advirtiéndome que participar en este proceso electoral por la UGT puede constarme mi puesto de trabajo. Además he tenido constancia de que la propia empresa está haciendo firmar la renuncia a los compañeros que nos habían firmado las candidaturas, estando ya las renuncias en poder de la empresa sin que éstas se hayan presentado oficialmente. Toda esta situación está afectando considerablemente a mi estado de ánimo, hasta el punto de tener que tomar tranquilizantes, ya que me siento nerviosa, desorientada, preocupada e indignada de ver como me quitan el libre derecho de cualquier trabajador a presentarme como candidata por la UGT. Es por estos motivos, porque veo peligrar tanto mi salud como mi puesto de trabajo, por lo que me veo obligada a renunciar a la candidatura que en su día firmé."

La número 2 de la mateixa llista també ha fet arribar a la UGT de Catalunya la seva renúncia, en els mateixos termes i exposant els mateixos motius. Pel que fa a la llista d'Especialistes presentada pel nostre sindicat, ja ha caigut sencera a una setmana de les eleccions perquè els candidats i candidates també s'han vist coaccionats a renunciar. La pressió de la direcció s'ha exercit amb més força encara sobre la plantilla d'origen immigrant.

Actualment, el Comitè d'Empresa de Leroy Merlin a Sant Boi de Llobregat, on treballen 220 persones, està format per 4 delegats de Fetico, 3 de CCOO i 2 de la UGT de Catalunya. El nostre sindicat ha esdevingut "incòmode" per a la direcció de l'emrpesa arran de la denúncia, guanyada judicialment, que va fer el nostre sindicat a nivell estatal de l'incompliment dels dies de descans setmanals que corresponen a la plantilla i de la constitució de la mesa negociadora del Conveni Col·lectiu de l'empresa.

En conseqüència, el nostre sindicat prendrà accions legals a nivell laboral i penal contra Leroy Merlin per les pràctiques antisindicals contra la UGT de Catalunya.



Nova vaga dels treballadors de GDX automotive

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:55

L'empresa no ha cedit en cap de les exigències que el comitè d'empresa havia marcat per desconvocar la vaga de demà

Els treballadors i les treballadores de la planta de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans tornaran demà a manifestar-se per evitar el tancament de la fàbrica, després que la direcció de l'empresa no hagi cedit en cap de les garanties que el comitè d'empresa sol·licitava per tal de desconvocar la vaga de demà:

  • que l'empresa no presentés la llei concursal (procés que la direcció ha deixat entreveure en la reunió d'avui) fins d'aquí 10 dies.
  • que qualsevol tipus de reestructuració de la plantilla ha de passar pel Departament de Treball. Des del comitè d'empresa es demana que les indemnitzacions parteixin dels 40 dies per any treballat que es va acordar en el tancament de la planta de Valls al mes de desembre.
  • que cap client de GDX Automotive passi a recollir cap tipus d'utillatge fins que s'acabin les negociacions.

GDX Automotive, dedicada a la fabricació de perfilería per a la indústria de l'automòbil, va tancar al mes de desembre la seva fàbrica de Valls amb el compromís del pla social de dur les diferents línies de producció a la planta de Palau-Solità i Plegamans i, així, garantir el futur d'aquesta fàbrica. No obstant això, la realitat ha estat molt diferent a la plantejada en aquest pla social: l'empresa ha enviat un elevat nombre de les línies desmantellades a Valls cap a les seves plantes a Txèquia.

Ara, sis mesos després, el dubte continua planejant sobre la factoria de Palau-Solità i Plegamans, on hi treballen més de 720 empleats de GDX Automotive. La direcció de l'empresa ha venut els terrenys per 16 milions d'euros (segons fonts de l'empresa), ja que malgrat que els representants dels treballadors han demanat per activa i passiva la documentació referent a la compra-venta d'aquests terrenys, la direcció de l'empresa no l'ha volguda facilitar. Per contra, GDX Automotive ha alertat que la planta tindria unes pèrdues d'1.800.000 euros mensuals, segons fonts de la directiva. La venda dels terrenys i l'anunci de les pèrdues fan pensar en un possible cas d'especulació del sòl.

Des de la UGT de Catalunya volem denunciar que, des de fa més d'un mes i mig, la direcció de l'empresa es nega a reunir-se amb el comitè d'empresa per parlar del futur de la fàbrica de GDX Automotive a Palau-Solità i Plegamans.

Per aquesta raó el comitè d'empresa ha decidit convocar els treballadors a la vaga dos dies per setmana fins que es doni resposta a aquesta incertesa.

VAGA TREBALLADORS GDX AUTOMOTIVEDIA: 26 d'abril de 2007.
HORA: a partir de les 6:00 hores - A les 8:30 hores es farà una assemblea de treballadors a la porta de la fàbrica, per continuar posteriorment amb la concentració.
LLOC: Entrada fàbrica GDX Automotive - c/Mercaders, 13-17 - Polígon Industrial Riera de Caldes. Palau-Solità i Plegamans.



Powered by LifeType