Comunicació UGT

El personal de tractament penitenciari continua les mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:36

El personal de tractament que treballen a les presons catalanes (juristes, psicòlegs, pedagogs, treballadors socials, educadors i biliotecaris) continuen amb les mobilitzacions per reivindicar la dignificació de la seva feina. Es tracta de la tercera concentració davant de Funció Pública.

La UGT de Catalunya, CCOO i CATAC denuncien que el Departament de Justícia no té un model coherent de funcionament pel personal de l'Àrea de Tractament, reivindiquen unes condicions dignes de treball per als tècnics mitjans i superiors que treballen en aquest àmbit i convoquen una tercera concentració davant de Funció Pública el proper divendres, 13 d'abril, a les 14 hores, a la Plaça de Catalunya 19-20 de Barcelona. Aquesta mesura es repetirà els dies 20 i 27 d'abril.

El col·lectiu de tractament reclama unes condicions laborals dignes, la convocatòria d'oposicions per poder consolidar el seus llocs de treball i un reconeixement e increment salarial acord amb la feina que desenvolupen.

Per aquests motius, els treballadors i les treballadores de l'Àrea de Tractament de presons van decidir en assemblea el darrer dia 20 de març començar un seguit de mesures com son aquesta mobilització i que a més inclou la negació a utilitzar eines informàtiques al lloc de treball i realitzar només les funcions pròpies de la feina que estipula el reglament.

Si a tot això sumen que la major empresa del país (la Generalitat de Catalunya, amb més de 140.000 treballadors i treballadores) hagi canviat de director general de la Funció Pública (cap de personal) sis vegades en tres anys, queda demostrada que la prioritat que té el tripartit en polítiques socials (les presons són polítiques socials) és fum, ja que el personal encarregat de portar a terme aquestes polítiques es troba en situació de total eventualitat, mobilitat... i no pot garantir que aquestes polítiques es puguin desenvolupar.


Concentració davant Funció Pública

DIA: 13 d'abril
de 2007
HORA: 14 hores
LLOC: Plaça de Catalunya, 19 - 20 (Barcelona)



Admesa a tràmit la iniciativa legislativa popular "per un habitatge digne, signa" promoguda per l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:41

L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya es mostra plenament satisfet per l'anunci de la Mesa del Parlament de Catalunya d'admetre a tràmit la seva Iniciativa Legislativa Popular "Per un habitatge digne, signa"

Mitjançant aquesta ILP l'Avalot presentarà al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge, en què es proposarà que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública, i d'aquest 65%, que el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer i el 30% en règim de compra. La proposta de l'Avalot també inclou que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques d'habitatges públics.

Un cop segellats i numerats els fulls, els plecs tornaran a l'Avalot que tindrà 120 dies hàbils per reunir les 50.000 signatures necessàries per acreditar-ne el suport de la ILP i iniciar, aleshores, la tramitació pròpiament parlamentària.

L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya es felicita per l'admissió a tràmit de la seva ILP i es mostra convençut de què superarà amb escreix les 50.000 signatures necessàries, degut a la magnitud del problema de l'habitatge en el dia a dia dels treballadors i les treballadores de Catalunya, especialment entre els joves.



Els mossos d'esquadra reclamen els mateixos drest que els guàrdies civils

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 09:41

Les entitats de Guàrdies Civils i de Mossos d'Esquadra vinculades a la UGT de Catalunya acorden les línies de col·laboració i reivindicació conjunta

Els secretaris generals de la Unió de Guàrdies Civils de Catalunya (UGC), Bartolomé Barba, i del Sindicat Autònom de Policia (SAP), Josep Gázquez, -les dues entitats vinculades a la UGT de Catalunya- han mantingut una reunió per traçar les línies de col·laboració i reivindicació conjunta per millorar la situació laboral d'ambdós cossos de seguretat.

A la trobada es va acordar que des de la UGC es donarà suport a les reivindicacions dels Mossos d'Esquadra respecte a la reducció de l'edat de jubilació, l'assistència mèdica i social i, molt especialment, la jubilació per accident en acte de servei. S'ha d'assenyalar que un Mosso d'Esquadra es jubila als 65 anys (i no als 60, com un Guàrdia Civil) i que no disposa del servei d'assistència sanitària privada del que poden disposar els Guàrdies Civils a través de l'Institut Social de les Forces Armades (ISFAS) ni d'organismes que vetllin pels interessos socials del tipus Associació Pro-Orfes, Socors Mutus o Fundació Guàrdia Civil. Com a exemple significatiu, un Mosso amb una amputació d'un braç en acte de servei passa a formar part dels pensionistes de la Seguretat Social percebent únicament el 55% del seu sou, mentre que un Guàrdia Civil en cobraria el 110%.

Per la seva banda, el SAP donarà suport a les reivindicacions dels Guàrdies Civils relatives al salari, la reducció de plantilla i l'equiparació dels drets associatius amb els sindicals, en tant que el marc legal existent no permet una altra possibilitat. Els representants dels Mossos d'Esquadra consideren sens dubte insuficients els emoluments que perceben els Guàrdies Civils quan desenvolupen tasques gairebé idèntiques a les seves, situació que s'agreuja en el cas de les hores extres, nocturnes i festives. El SAP representa en l'actualitat més de 6.000 agents sobre un total de gairebé 15.000 Mossos d'Esquadra, de manera que la UGC considera el seu suport com un gran pas, donat el pes específic com a interlocutor policial davant les diferents Administracions.

L'intercanvi d'inquietuds ha permès una visió més global i exempta de tòpics d'ambdós Cossos, per tal de reforçar el conveni de col·laboració ja existent entre la Unió de Guàrdies Civils, el Sindicat Autònom de Policies i la Unió Federal de Policia, els tres organismes de forces de seguretat vinculats a la UGT de Catalunya.



Powered by LifeType