Comunicació UGT

La UGT de Catalunya demana a la consellera de treball una reunió urgent per conèixer el programa contra la sinistralitat aprovat ahir

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:59
La UGT de Catalunya, davant l'aprovació ahir per part del Consell de Govern del "Programa contra la sinistralitat laboral", la manca d'informació rebuda a dia d'avui, i les morts que es continuen produint a la feina (un treballador ahir a Mataró i dos més avui a Ulldecona i Figueres), ha reclamat a efectes d'urgència una reunió amb la Consellera de Treball perquè:
  • Expliqui què ha aprovat el Consell de Govern, és a dir, quin és el contingut d'aquest "Programa contra la sinistralitat laboral" que el nostre sindicat ha conegut pels mitjans de comunicació.
  • Expliqui com ha funcionat i quin resultat ha obtingut fins a la data el Pla de Govern contra la sinistralitat laboral aprovat l'any passat.


La UGT presenta un llibre sobre la llei de la subcontractació en la construcció el dia de la seva entrada en vigor

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:28

A la roda de premsa participaran Manuel Fernández 'Lito', secretari general de la MCA-UGT, i Manuel Gallardo, secretari general de la MCA-UGT de Catalunya

Demà, 19 d'abril de 2007, entra en vigor la Llei reguladora de la subcontractació en el sector de la construcció. Entre les mesures que inclou la nova llei destaca la limitació a la subcontractació en cadena i la creació d'un registre en el que s'han d'inscriure totes les empreses que vulguin actuar com a subcontractistes, de manera que hauran de complir una sèrie de requisits mínims. La nova llei ha de servir per lluitar contra la sinistralitat i la precarietat laboral en el sector de la construcció, on l'any passat a Catalunya es van produir gairebé 36.000 accidents amb baixa i 37 morts.

Coincidint amb l'entrada en vigor de la llei, demà el secretari general de la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT, Manuel Fernández "Lito", i el secretari general de la MCA de la UGT de Catalunya, Manuel Gallardo, presentaran en roda de premsa el llibre "Comentaris a la Llei de subcontractació en el sector de la construcció", editat per la MCA-UGT en col·laboració amb l'inspector de Treball i de la Seguretat Social Miguel Ángel Sánchez.

Els principals continguts de la Llei de la subcontractació són:

  • Limita la cadena de subcontractació. Fixa un únic nivell de subcontractació per a les empreses que presten mà d'obra intensiva i eines manuals. En la resta de supòsits, limita fins a tres els nivells d'intervenció de les empreses subcontractistes.
  • Obliga les empreses que operen en el sector a comptar amb un mínim d'ocupació fixa i estable. Durant els primers 18 mesos de vigència de la llei, haurà de ser fix el 10% de la plantilla de l'empresa; després dels 18 mesos, el 20% de la plantilla, i a partir dels 36 mesos, al menys el 30% dels treballadors.
  • Estableix la creació d'un registre d'empreses que poden actuar al sector, amb uns requisits mínims.
  • Estableix l'obligatorietat d'un llibre de subcontractació en cada obra, on figurin totes les empreses que intervenen, així com l'objecte de cada contracte, la persona que dirigeix cada subcontrata i els seus plans de seguretat.
  • Amplia la representació dels treballadors per a la prevenció de riscos.
  • Exigeix una millor formació dels treballadors en matèria preventiva.


Presentació "Comentaris a la Llei de subcontractació en el sector de la construcció"
DIA: 19 d'abril
de 2007
HORA: 11.30 hores
LLOC: seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona). Sala de premsa (3a planta)
INTERVINDRAN: Manuel Fernández "Lito", secretari general MCA-UGT, i Manuel Gallardo, secretari general MCA-UGT de Catalunya.


La Plantilla de Delphi a Sant Cugat es manifestrà avui en solidaritat amb els treballadors de la planta de Cadis

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:23

A més, cada torn farà una aturada de dues hores


Els 1.030 treballadors i treballadores del fabricant de components d'automoció Delphi a Sant Cugat del Vallès han acordat mobilitzar-se avui en solidaritat amb els companys de la planta de Puerto Real (Cadis), que fan vaga contra el tancament de l'empresa.

La plantilla de Sant Cugat es manifestarà avui pels carrers de la ciutat. A les 12.30 hores sortiran de la planta de Delphi (Avinguda de Cerdanyola, 97-101) i marxaran fins a l'Ajuntament de Sant Cugat.

A més, cada torn farà una aturada de dues hores. El torn de nit l'ha fet de 4 a 6 hores; el torn de matí el farà de 12 a 14 hores; el torn de tarda, de 14 a 16 hores, i el torn partit, de 12 a 13 i de 14 a 15 hores.



Nova acta d'infracció a El Corte Inglés, aquest cop per les reduïdes dimensions de la zona de consigna del centre de Plaça Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:35

La Inspecció de Treball ha aixecat una nova acta d'infracció a El Corte Inglés després de comprovar les reduïdes dimensions de la zona de Consigna al centre de Plaça Catalunya. Segons el pla aportat per la direcció de l'empresa, l'alçada fins al sostre és de 2,3 metres, molt per sota dels 2,5 m. requerits en la normativa vigent. Així mateix, la cambra de gestió de comandes, amb una superfície de 13,57 metres quadrats, és insuficient si es té en compte la presència habitual de 4 treballadors, amb les 4 cadires i taules de treball respectives (de 60 cm. d'ample), la taula amb el fax-copiadora, i una prestatgeria-arxivador de 114 cm. d'alçada i 50 cm. d'ample, així com la terminal de cobrament i un prestatge amb ordinadors ocupat. Comptant amb la superfície ocupada pels mobles, l'espai restant no supera els 2 metres quadrats per treballador. D'altra banda, la zona de comandes tampoc compleix el nivell mínim d'il·luminació dictat per la normativa.

Per això, la Inspecció de Treball ha aixecat una acta d'infracció a El Corte Inglés per no complir amb les condicions generals de seguretat i salut en els llocs de treball a la zona de Consigna del centre Plaça Catalunya.



Powered by LifeType