Comunicació UGT

Tret de sortida de la campanya "per un habitatge digne, signa!" de l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:03

Avui han promès les seves obligacions al Parlament els 73 fedataris que recolliran el mínim de 50.000 signatures per presentar la ILP


El passat 10 d'abril, la Mesa del Parlament de Catalunya va admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge presentada per l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya. Avui, 73 representants del sindicat han signat al Parlament com a fedataris de l'Avalot per recollir el mínim de 50.000 signatures necessàries per poder iniciar la tramitació pròpiament parlamentària d'aquesta ILP.

D'aquesta manera es dóna el tret de sortida a la campanya de l'Avalot "Per un habitatge digne, signa!". Un cop el Parlament hagi tornat al sindicat els plecs segellats i numerats, l'Avalot disposarà de 120 dies hàbils per reunir les signatures que adreditin el suport ciutadà a la ILP. A partir de la setmana vinent, l'Avalot endegarà el desplegament per recollir signatures per tot Catalunya.

Mitjançant aquesta ILP, l'Avalot presentarà al Parlament de Catalunya una Llei de mesures urgents per a l'habitatge, en la que es proposarà que:

  • El 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • D'aquest 65%, que el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer i el 30% en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques d'habitatge públiques.

L'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya es mostra convençut de què superarà amb escreix les 50.000 signatures necessàries, degut a la magnitud del problema de l'habitatge avui dia entre els treballadors i les treballadores de Catalunya, especialment entre la gent jove.



José Montilla, Jordi Hereu i Josep M. Àlvarez lliuraran els premis primer de Maig 2007

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 13:38

Els guardonats d'aquest any són Arrels Fundació, Salvador Giner, Associació d'Antics Carrabiners, Justo Molinero i Manuel Guerra


La Fundació Josep Comaposada, vinculada a la UGT de Catalunya, i la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, organtizen demà dijous, 26 d'abril, l'acte de lliurament dels Premis Primer de Maig.

L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc a les 18 hores al Paranimf de la Universitat de Barcelona, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 585, de Barcelona. L'edició comptarà amb les intervencions de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla. El periodista Ferran Monegal farà la presentació dels premis. Els guardonats d'aquest any són Arrels Fundació, Salvador Giner, Associació d'Antics Carrabiners, Justo Molinero i Manuel Guerra.

Us adjuntem una descripció àmplia dels cinc premiats.



Powered by LifeType