Comunicació UGT

05 Jul, 2007

Els treballadors de DOGI faran vaga de 24 hores el proper dijous 12 de juliol

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:35
La UGT de Catalunya, majoritària al comitè d'empresa, s'oposa rotundament a l'ERO presentat per la companyia i considera que el pla de viabilitat presentat és una enganyifa

El treballadors i les treballadores de les tres plantes de la companyia textil Dogi estan convocats el proper dijous 12 de juliol a una vaga de 24 hores en senyal de protesta per la decisió de l'empresa de reduir en 170 llocs de treball la seva plantilla actual de 465 empleats.

Així ho ha confirmat avui el comitè d'empresa (on la UGT de Catalunya és majoria) després de comunicar en l'assemblea de treballadors el contingut de la primera reunió de mediació, mantinguda ahir entre comitè, representants de l'empresa i del Departament de Treball. Els treballadors han ratificat la decisió d'anar a la vaga i han donat al comitè plena potestat per convocar les mobilitzacions que cregui oportunes.

Dogi va presentar el passat 27 de juny un Expedient de Regulació d'Ocupació, després d'anunciar el tancament de les seves plantes a Cardedeu (50 treballadors) i Parets del Vallès (15 treballadors) per unificar la plantilla en un nou centre que s'ubicarà en El Masnou (Maresme), on es troba la seu de la companyia, i que està previst que s'inauguri a finals de 2007 o principis de 2008.

El comitè d'empresa s'ha oposat des del primer moment a l'ERO presentat, tenint en consideració que l'empresa ja en va presentar al mes de gener un altre que afectà a 99 treballadors. Per al nostre sindicat, és impossible que el pla de viabilitat engegat amb aquest darrer ERO hagi tingut cap oportunitat de desenvolupar-se i, arribats a aquest punt, els representants dels treballadors no se'n refien de nous processos de viabilitat de la companyia, que consideren una enganyifa.

A més, la UGT de Catalunya també manifesta obertament les seves reticències al seguit de mesures presentades pel conseller delegat de Dogi, Karel Schröder, en la darrera Junta General d'Accionistes de la companyia, encapçalades per la proposta de reduir de 10 a 6 milions els metres anuals produïts a les seves plantes. Per al nostre sindicat, Dogi hauria d'haver aprofitat la construcció de la nova planta per rendibilitzar la seva producció a Catalunya amb la plantilla actual.

D'altra banda, Schröder també ha anunciat les intencions de Dogi de centrar-se en els seus clients més rendibles i importants, és a dir, aquells que absorbeixen gran part de la producció. Així, dels més de 2.000 clients als que Dogi subministrava abans de l'anterior ERO passarien a un centenar. La UGT de Catalunya al comitè d'empresa, però, entén que aquesta estrategia comercial pot suposar un important perill per al futur de la companyia, sobretot si aquesta sel·lecció d'empreses també opten per la deslocalització, tal i com ha fet, precisament, Dogi.



Comentaris

    Powered by LifeType