Comunicació UGT

La plantilla de Merck veu perillar els seus llocs de treball per la fusió amb SERONO i la venda de la divisió de genèrics a Mylan

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:01

La UGT de Catalunya ha convocat concentracions dels treballadors de la planta de Mollet del Vallès del 9 al 13 de juliol


La UGT de Catalunya denuncia que perillen els llocs de treball de la planta de Merck Farma y Química, situada a Mollet del Vallès i on treballen 600 persones, com a resultat de la fusió amb l'empresa suïssa de biotecnologia farmacèutica Serono i de la venda de la divisió de genèrics a la farmacèutica nordamericana Mylan.

El procés de fusió de l'alemanya Merck amb la suïssa Serono comportarà el trasllat de tres departaments de la planta de Mollet del Vallès a Madrid, concretament el d'oncologia, el d'ètics (medicaments amb marca) i el d'investigació i anàlisi clíniques. En aquests departaments -de recerca i d'alt valor afegit- treballen 14 professionals, que seran traslladats. L'empresa ha comunicat aquesta decisió als treballadors i les treballadores sense oferir cap tipus de negociació amb els sindicats.

D'altra banda, Merck ha venut la seva divisió de medicaments genèrics, Genéricos Merck, a l'empresa farmacèutica nordamericana Mylan. Aquest fet ha despertat els temors de la plantilla, ja que el 45% de la producció total de Merck anava destinada a Genéricos Merck.

Davant d'aquesta situació, la UGT de Catalunya ha exigit a la direcció que es negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores la fusió amb Serono i les seves conseqüències per a la plantilla de Mollet del Vallès, així com que l'empresa presenti un pla de viabilitat de la planta catalana que confirmi si es mantindrà la producció i, per tant, els llocs de treball.

De moment, la UGT de Catalunya ha convocat mobilitzacions de protesta: els dies 9, 10, 11, 12 i 13 de juliol, els treballadors i les treballadores de Merck es concentraran de 12 a 15 hores davant de l'entrada de la planta de Mollet del Vallès.


Concentracions de la plantilla de Merck

DIES
: del 9 al 13
de juliol de 2007
HORA: de 12 a 15 hores
LLOC: davant de la planta de Merck, Carretera Nacional 152 (C17), km 19 (Mollet del Vallès).


Powered by LifeType