Comunicació UGT

11 Oct, 2007

El comitè d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya demana explicacions a l'empresa per les clàusules irregulars en els contractes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:06

elcortingles
I exigeix la nul·litat de les mateixes, tal i com havia denunciat reiteradament la UGT de Catalunya

Durant la reunió ordinària mantinguda avui pel Comitè d'Empresa de la Plaça Catalunya (Barcelona) i, a proposta de la UGT de Catalunya, el Comitè ha analitzat les actuacions de l'empresa en matèria de clàusules contractuals. En particular, fent referència a la inclusió en els contractes laborals una clàusula amb horari laboral irregular: de dilluns a dijous 6 hores i divendres i dissabtes, 8.

Mitjançant les còpies bàsiques dels contractes, mostrades pel Secretari, el Comitè ha pogut comprovar com l'empresa està incloent, cada cop més, aquestes clàusules als contractes dels treballadors del centre. Cal recordar que en l'acord del comitè intercentres de 1995, on es recullen els horaris laborals que es permeten en els centres d'El Corte Inglés, no es troba que l'empresa pugui incloure aquestes clàusules.

Davant aquest fets, el Comitè d'Empresa ha acordat per unanimitat demanar explicacions a l'empresa per la inclusió d'aquesta clàusula en els contractes dels treballadors. I per majoria (amb 8 vots a favor, 12 abstencions i cap vot en contra), el Comitè ha acordat sol·licitar a l'empresa la nul·litat d'aquesta clàusula en tots i cadascun dels contractes laborals que la continguin.

Aquesta dura resolució del Comitè d'Empresa dóna un cop més la raó als posicionaments i les reivindicacions de la UGT de Catalunya en la seva tasca sindical de dignificar les relacions laborals en El Corte Inglés.

La UGT de Catalunya ja havia sol·licitat per escrita la nul·litat d'aquestes clàusules. El reforç de la nostra denúncia pel Comitè d'Empresa permetrà el nostre sindicat donar un nou termini raonable a l'empresa, abans d'interposar la corresponent demanda judicial.



Comentaris

    Powered by LifeType