Comunicació UGT

La plantilla de Construcciones Mecánicas Marés, en vaga indefinida

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:20

puertaEls treballadors tenen problemes per cobrar i no reben cap informació sobre el futur de l'empresa

Els treballadors i les treballadores de Construcciones Mecánicas Marés, situada a Montcada i Reixach (Vallès Occidental), fan des d'ahir vaga indefinida per la manca d'informació i el secretisme de la direcció sobre la possible venda de l'empresa i el futur dels seus llocs de treball. La plantilla denuncia també que encara no han cobrat la nòmina del mes de setembre i que actualment no tenen feina.

Ara mateix queden a l'empresa 85 treballadors, després de l'ERO del 2005 (llavors la plantilla era de 150) i la marxa últimament d'alguns treballadors, ja que no veuen cap futur en l'empresa. La planta fabricava motllos per a injecció de plàstic per al sector automobilístic.

La situació de l'empresa és crítica des de fa temps. De fet, la plantilla porta quatre anys cobrant tard i de manera fraccionada, i cobren directament dels proveïdors. A més, la maquinària està embargada per la Seguretat Social. Des de fa tres mesos l'empresa, que ja s'ha venut les tres naus i ara en paga el lloguer, busca un comprador, però no ofereix cap informació sobre el seu futur al Comitè d'Empresa.



Reacció de la UGT a la sentència de presó a un empresari per accidents laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:38

placaLa UGT de Catalunya considera que la condemna de presó a un empresari suposarà un punt d'inflexió en la conscienciació de la patronal

Tant la Llei de prevenció de riscos laborals com el Codi Penal responsabilitzen l'empresari dels accidents laborals

La UGT de Catalunya considera que la sentència que condemna un empresari a tres anys de presó per la mort de dos treballadors es correspon amb l'aplicació de la llei, que és el que el nostre sindicat ve reclamant des de fa anys. La responsabilitat dels accidents laborals la té l'empresari, ja que és ell qui té la potestat d'organitzar i dirigir l'empresa i fer-hi les contractacions. Per això, tant la Llei de prevenció de riscos laborals com el Codi Penal responsabilitzen l'empresari de qualsevol conseqüència que es derivi del seu incompliment.

Des del nostre sindicat creiem que aquesta sentència suposarà un punt d'inflexió i que servirà perquè els empresaris prenguin més consciència de la importància de la prevenció de riscos a la feina.

Segons les dades del Departament de Treball, de gener a agost de 2007 s'han produït a Catalunya 198.987 accidents durant la jornada de treball, dels quals 71 van ser mortals: 28 al sector serveis, 25 a la construcció, 16 a la indústria i 2 a l'agricultura.



Els treballadors de correus de la Sagrera tallaran l'entrada de camions a les obres de l'AVE

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:23

buzon1La UGT de Catalunya ha denunciat la situació a la Inspecció de Treball i ja ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre

El sector postal de la UGT de Catalunya ha convocat per a demà al matí una quarta jornada de mobilitzacions en protesta per la manca d'informació i de negociació de la direcció territorial de Correus després de decidir enderrocar el pavelló de Correus del barri barceloní de La Sagrera amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE i traslladar els seus 150 empleats a altres centres.

Tal i com han fet aquest matí, els treballadors tallaran l'entrada de camions a les obres que s'estan desenvolupant a la nova estació. Així mateix, la UGT de Catalunya ja ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball i ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre.

El pavelló de Correus de La Sagrera serà enderrocat properament amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE. Tot i conèixer aquesta decisió des de fa temps, la direcció territorial ha mantingut la plantilla en unes dependències que no reunien els mínims requeriments per al desenvolupament de les seves tasques -situació que la UGT de Catalunya ha denunciat en nombroses ocasions davant la Inspecció de Treball- i no s'ha avingut a donar cap resposta sobre quin seria el futur dels treballadors de la planta. Ara, la direcció ha informat de l'abandó precipitat de les instal·lacions i del trasllat dels treballadors i les treballadores a dos centres de Correus situats en la Zona Franca i a l'Hospitalet, sense efectuar cap tipus de negociació.

Des de la UGT de Catalunya denunciem aquest canvi radical i precipitat d'instal·lacions i la manca de diàleg per part de la direcció territorial amb els representants dels treballadors per negociar quines han de ser les seves condicions laborals a partir d'ara, com per exemple l'exigència de la UGT de Catalunya de què els treballadors puguin disposar de servei de transport d'empresa per accedir als seus nous llocs de treball.

TALLS TREBALLADORS CORREUS SAGRERA
DIA
:
5 d'octubre de 2007.
HORA: 10:00 - 10:30 hores.
LLOC: Oficina Correus La Sagrera - Baixada de La Sagrera, s/n



Powered by LifeType