Comunicació UGT

La UGT demana que el carril per als busos de RENFE sigui un carril V.A.O.

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:14

carrilbusEls carrils per a Vehicles d'Alta Ocupació permeten circular, en el cas dels turismes, vehicles amb un mínim de tres persones

Després de les llargues cues que s'han enregistrat en els dos darrers dies a les vies d'accés des del Baix Llobregat a Barcelona -C-31 (autovia de Castelldefels) i la C-32 (autopista del Garraf)- com a conseqüència de l'habilitació d'un carril especial per als autobusos que traslladen els usuaris de Renfe afectats pel tall de les línies, la UGT de Catalunya demana que aquesta via es converteixi en un carril especial per a Vehicles d'Alta Ocupació (V.A.O.).

Aquests carrils estan especialment habilitats per ser utilitzats per automòbils, motocicletes i vehicles mixtes adaptables destinats exclusivament al transport de persones, amb una massa autoritzada que no supera els 3.500 kg., i que estan ocupats pel nombre de persones que s'hagi fixat en la seva senyalització. En el cas dels turismes, amb un mínim de tres ocupants. Aquesta mesura hauria de ser recolzada, segons el nostre sindicat, per una campanya d'informació que permeti facilitar l'agrupació d'usuaris del transport privat per anar o tornar de la feina.

Per a la UGT de Catalunya, la posada en marxa d'aquesta proposta contribuiria a paliar els efectes contraproduents que aquestes retencions estan produïnt per als seus usuaris i usuàries, principalment treballadors i treballadores, que es desplacen per aquestes vies per anar o tornar de la feina. Als usuaris habituals del transport privat, ara s'hi sumen tots aquells que, per desconfiança als sistemes alternatius proposats per Renfe, han optat pel transport privat per a realitzar aquest trajecte.

Segons dades de Renfe, el primer dia laborable en què va funcionar el transport alternatiu, un 15% dels 160.000 passatgers afectats (24.000 usuaris i usuàries) van decidir no utilitzar-lo i emprar altres mitjans per arribar a la seva destinació. El segon dia, s'hi sumaren 12.800 usuaris i usuàries més (un 8% dels 160.000 afectats). Fonts no oficials apunten que aquesta pèrdua de passatgers podria arribar al 20% al llarg de tota aquesta setmana.

Per al nostre sindicat, la conversió del carril especial per als busos que suplementen el tram tallat en carril V.A.O. facilitaria la fluïdesa de la circulació i contribuiria a paliar els efectes que les contínues incidències ferroviàries estan comportant per aquests treballadors i treballadores.

A la nostra pàgina web podeu trobar el full informatiu de Renfe on s'explica el procediment per a la devolució de l'import de bitllet per les incidències en el servei ferroviari en la línea C-2. Només cal que clique el següent link:

www.ugt-cat.net/mesarxius/DevolucionporafectacionC2.pdf



El Corte Inglés, a judici per discriminar les seves empleades

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:04

elcorteingles.pngLa UGT de Catalunya ha denunciat la companyia per discriminació de gènere

El Jutjat Social de Barcelona ha citat a judici El Corte Inglés el proper 4 de desembre per respondre a la demanda presentada per la UGT de Catalunya per vulnerar el dret de totes les seves treballadores dels centres de tot Catalunya.

La Federació de Treballadors de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya ha demandat El Corte Inglés per discriminar les treballadores dels centres de Catalunya (pertanyents als grups d'inici, professionals i comandaments) per vulnerar el seu dret d'igualtat en matèria d'indumentària.

Segons el Conveni Col·lectiu de Grans Magatzems, d'aplicació per a El Corte Inglés, en aquells casos on correspongui exigir una determinada indumentària o un determinat estil de vestir al personal (treballadors que realitzin les seves funcions de cara al públic), existeixen dues possibilitats. En primer lloc, que l'empresa faciliti dos uniformes de feina a l'any. I una segona, que l'empresa faciliti, bé un descompte per a la provisió del vestuari, bé una quantitat indemnitzatòria anual equivalent a 250 euros.

El Corte Inglés compleix amb els requeriments exigits pel Conveni Col·lectiu. Però ho fa de manera diferents per al col·lectiu d'homes i per al de dones. Als seus treballadors els hi paga la quantitat única anual de 250 euros, donant llibertat per a l'elecció del vestuari sense més limitació que l'establerta pels criteris del conveni i el costum de l'empresa, però podent cada treballador fer l'elecció més addient del tipus de peça, color, etc. Per altra banda, però, a les dones se'ls facilita un únic uniforme de feina, amb les peces i els colors que l'empresa determina i obligant-les, per tant, a lluir idèntica indumentària.

Així, tot i complir amb el Conveni, la UGT de Catalunya ha denunciat que El Corte Inglés incorre en una clara pràctica empresarial discriminatòria de les treballadores dels seus centres de Catalunya i vulnera, d'aquesta manera, el dret a la igualtat consagrat a l'article 14 de la Constitució. Aquest judici arriba poc temps després que el jutjat nº13 de Barcelona hagi condemnat El Corte Inglés per discriminació en el sistema de promoció professional per raó de gènere en diferents centres.



Mobilitzacions dels treballadors de les indústries d'aigües

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:58
aguasindustria

La UGT de Catalunya i la CONC insten el Tribunal Laboral de Catalunya perquè la patronal es nega a pagar el plus de toxicitat


La UGT de Catalunya i la CONC han instat conflicte col·lectiu davant del Tribunal Laboral de Catalunya contra la patronal Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC) -que agrupa entre d'altres el Grupo Agbar, Aqualia i Searsa- perquè es neguen a pagar als seus treballadors i treballadores el plus de toxicitat.

Davant de l'actitud inmovilista de la patronal, els sindicats han convocat les següents concentracions:
  • 7 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant de la Torre Agbar.
  • 9 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant d'Aqualia.
  • 13 de novembre, d'11 a 14 hores: concentració davant de Searsa.


La UGT guanya les eleccions sindicals a Barcelona serveis municipals

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:50
l nostre sindicat passa de segona a primera força sindical a l'empresa municipal

La UGT de Catalunya ha guanyat les eleccions sindicals celebrades ahir a l'empresa municipal Barcelona Serveis Municipals (B:SM), després que els resultats de les eleccions del passat febrer fossin impugnats. El nostre sindicat ha guanyar en vots i en delegats i ha passat de segona a primera força sindical.

El Comitè d'Empresa, format per 23 delegats i delegades, ha quedat conformat de la següent manera: 9 delegats de la UGT de Catalunya, 6 de CCOO, 3 de CGT, 3 de FESIT i 2 d'USOC. L'anterior Comitè d'Empresa (de 21 membres) estava format per 9 delegats de FESIT, 7 de la UGT de Catalunya, 4 de CCOO i 1 de USOC.

A les eleccions d'ahir estaven convocats 1.009 treballadors i treballadores de B:SM, de la divisió de mobilitat (grues, aparcaments subterranis, estacionament regulat -zona blava i verda- i estació d'autobusos Barcelona Nord) i de la divisió d'oci i lleure (Fòrum de Barcelona, Palau Sant Jordi, Estadi Olímpic, Barcelona Teatre Musical, Velòdrom d'Horta i Poliesportiu de la Mar Bella).



EPA tercer trimestre del 2007: Valoracions de la UGT davant de la pujada de l'atur femení

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:17
constructionworker3La UGT alerta de l'alarmant precarització de l'ocupació femenina i demana que s'acceleri la posada en marxa de les mesures d'igualtat

L'atur femení s'incrementa un 1,3% en el darrer trimestre
i se situa en el 8,2%


El nombre de persones ocupades a Catalunya ha augmentat 16.600 persones en el darrer trimestre (0,47%) i 82.100 persones (2,38%) en el darrer any. Tot i aquest increment, la UGT alerta que aquest ritme d'augment en l'ocupació no resulta tan elevat com la mitjana estatal, que en aquest trimestre ha estat del 0,70% i, en el darrer any, del 3,09%. Les estadístiques també ens allunyen d'altres regions amb les quals competim directament, com Madrid, on a més de tenir un alt dinamisme també han mantingut el creixement d'aquesta ocupació.

Per contra, la taxa d'atur a Catalunya continua sent més alta que en altres regions més actives. Així, mentre a Madrid se situa en el 6,00% i al País Basc en el 6,05%, a Catalunya ha pujat en el darrer trimestre 7 dècimes i se situa en el 6,76%, taxa que supera també la de fa un any. La UGT de Catalunya mostra la seva preocupació per l'alarmant situació del col·lectiu femení, on l'atur s'ha incrementat espectacularment en aquest trimestre, amb un augment del 1,3%, que situa la taxa d'atur femení en el 8,2%, quasi tres punts més alta que la masculina (5,68%). Tarragona i Girona han estat les úniques províncies on ha baixat l'atur. A la primera, la població femenina ha tingut més èxit a l'hora d'introduir-se al mercat laboral obtenint una ocupació, tot i que segurament aprofitant els mesos d'estiu on predomina una ocupació de baixa qualitat i molt temporal. D'altra banda, però, a Girona l'atur fermení ha baixat perquè la població femenina també ha disminuït la seva presència en el mercat laboral.

Des de la UGT de Catalunya reclamem que l'Administració posi en marxa totes les mesures establertes en la seva campanya d'igualtat d'oportunitats a la feina, destinada a combatre la precarització de l'ocupació femenina. Malgrat que aquestes mesures arriben tard, el nostre sindicat demana que s'apliquin amb la màxima celeritat perquè les dones puguin tenir les mateixes condicions que els homes en el mercat laboral català.

Pel que fa a la temporalitat, la UGT de Catalunya es mostra satisfeta per la reducció, tot i que lleugera, de la temporalitat en el darrer trimestre, i alerta de la necessitat de baixar encara més aquesta taxa de temporalitat, que actualment se situa en el 23,8%.



Powered by LifeType