Comunicació UGT

El comitè d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya demana explicacions a l'empresa per les clàusules irregulars en els contractes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 19:06

elcortingles
I exigeix la nul·litat de les mateixes, tal i com havia denunciat reiteradament la UGT de Catalunya

Durant la reunió ordinària mantinguda avui pel Comitè d'Empresa de la Plaça Catalunya (Barcelona) i, a proposta de la UGT de Catalunya, el Comitè ha analitzat les actuacions de l'empresa en matèria de clàusules contractuals. En particular, fent referència a la inclusió en els contractes laborals una clàusula amb horari laboral irregular: de dilluns a dijous 6 hores i divendres i dissabtes, 8.

Mitjançant les còpies bàsiques dels contractes, mostrades pel Secretari, el Comitè ha pogut comprovar com l'empresa està incloent, cada cop més, aquestes clàusules als contractes dels treballadors del centre. Cal recordar que en l'acord del comitè intercentres de 1995, on es recullen els horaris laborals que es permeten en els centres d'El Corte Inglés, no es troba que l'empresa pugui incloure aquestes clàusules.

Davant aquest fets, el Comitè d'Empresa ha acordat per unanimitat demanar explicacions a l'empresa per la inclusió d'aquesta clàusula en els contractes dels treballadors. I per majoria (amb 8 vots a favor, 12 abstencions i cap vot en contra), el Comitè ha acordat sol·licitar a l'empresa la nul·litat d'aquesta clàusula en tots i cadascun dels contractes laborals que la continguin.

Aquesta dura resolució del Comitè d'Empresa dóna un cop més la raó als posicionaments i les reivindicacions de la UGT de Catalunya en la seva tasca sindical de dignificar les relacions laborals en El Corte Inglés.

La UGT de Catalunya ja havia sol·licitat per escrita la nul·litat d'aquestes clàusules. El reforç de la nostra denúncia pel Comitè d'Empresa permetrà el nostre sindicat donar un nou termini raonable a l'empresa, abans d'interposar la corresponent demanda judicial.



Els treballadors de transport per carretera es concentraran dilluns al pas de la Jonquera

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:14

concentraciotransportEls delegats de la UGT de Catalunya reivindicaran la jubilació anticipada i protestaran per l'altra sinistralitat al sector


La UGT de Catalunya participarà dilluns, 15 d'octubre, en la jornada de mobilitzacions organitzada per la Federació Internacional de Treballadors de Transport (ITF) i la Federació Europea de Treballadors de Transport (ETF) contra l'alta sinistralitat al sector del transport per carretera, en el marc de la campanya "La fatiga mata". Els delegats de la UGT de Catalunya es concentraran entre les 8.30 i les 14 hores al pas fronterer de La Jonquera i pararan els transportistes que entrin al nostre país per informar-los i per reivindicar mesures que evitin les morts de treballadors a la carretera.

Les principals reivindicacions del nostre sindicat són:

  • Jubilació anticipada per a tots els professionals de la conducció als 60 anys.
  • Limitació de la jornada laboral a un màxim de 48 hores setmanals.
  • Compliment de la normativa reguladora sobre temps de conducció i de descans mitjançant la imposició de sancions per part d'inspectors.
  • Creació de llocs de descans segurs per a conductors de llarga distància.
  • Reconeixement de les malalties professionals al sector del transport per carretera.
  • Potenciació de les inversions destinades al manteniment i la millora de la xarxa de carreteres.
  • Diferenciació del carnet de conduir particular i el professional, per evitar l'impacte que està generant l'aplicació del carnet per punts entre els conductors professionals.


Concentració de transportistes a la Jonquera


DIA
: dilluns, 15
d'octubre de 2007.
HORA: de 8.30 a 14 hores. Hi haurà declaracions als mitjans a les 9 hores.
LLOC: pas fronterer de La Jonquera



La UGT aconsegueix autobusos per als 150 treballadors de correus de la Sagrera traslladats

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:06

buzon1El nostre sindicat desconvoca les concentracions de treballadors i els talls a l'entrada de l'obra de la futura estació de l'AVE

La UGT de Catalunya ha desconvocat les concentracions de treballadors i els talls a l'entrada de l'obra de la futura estació de l'AVE de la Sagrera, després d'arribar aquest matí a un principi d'acord amb la Direcció Territorial de Correus. L'empresa s'ha compromès, tal com exigia el nostre sindicat, a posar autobusos per als 150 treballadors de Correus que seran traslladats a oficines de la Zona Franca i l'Hospitalet quan s'enderroqui el centre de la Sagrera on treballen. Concretament, hi haurà dues sortides d'autobusos per torn.

De totes maneres, s'ha creat una Comissió de Seguiment i Control per acabar de negociar els temes que resten pendents i que la UGT de Catalunya reivindica: la concreció dels horaris i de la ubicació de les parades dels autobusos, la compensació als treballadors pel temps de trasllat i la garantia de manteniment de l'antiguitat de la plantilla. Els representants del nostre sindicat a Correus esperen que la direcció mantingui la voluntat de negociació.

El pavelló de Correus de La Sagrera serà enderrocat properament amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE. Tot i conèixer aquesta decisió des de fa temps, la direcció territorial ha mantingut la plantilla en unes dependències que no reunien els mínims requeriments per al desenvolupament de les seves tasques -situació que la UGT de Catalunya ha denunciat en nombroses ocasions davant la Inspecció de Treball- i no s'ha avingut a donar cap resposta sobre quin seria el futur dels treballadors de la planta. La setmana passada, la direcció va informar de l'abandó precipitat de les instal·lacions i del trasllat dels treballadors i les treballadores a dos centres de Correus situats en la Zona Franca i a l'Hospitalet, sense efectuar cap tipus de negociació sobre les noves condicions laborals de la plantilla.



IPC setembre: UGT alerta del preu de l'alimentació i l'habitatge

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:12

supermercadoL'increment dels preus per als 'mileuristes' del nostre país ha estat del 0,3%, una dècima per sobre de l'IPC 'oficial'

El passat mes de setembre, els preus van augmentar un 0,2% a Catalunya i un 0,3% a l'Estat espanyol, el que situa la taxa interanual de l'IPC català en el 2,9%, dues dècimes per sobre de la variació interanual estatal. Catalunya presenta la taxa de variació anual més alta del conjunt de Comunitats Autònomes.

Dels grups que més han augmentat el setembre, cal destacar l'alimentació, que ha pujat un 0,8%, el que suposa l'augment mensual més alt dels darrers anys. S'han confirmat les previsions d'increment del preu de la llet (un 6,3% en només un mes) i del pa (2,2%). També s'ha incrementat el preu del vestit i calçat, amb un augment del 2,9% respecte al mes anterior degut al canvi de temporada i la fi de rebaixes.

Pel que fa a les variacions interanuals, també hem de parlar de l'alimentació, que s'ha incrementat un 3% respecte al setembre de l'any anterior. Un dels comportaments més preocupants ha estat el de la llet, que ha augmentat un 11% en només un any. També l'habitatge presenta una variació interanual del 3,7%, 7 dècimes per sobre de la variació estatal. Per últim, la variació interanual dels preus dels béns relacionats amb l'ensenyament també ha augmentat un 6,8% respecte a l'any anterior, molt per sobre de la variació a Espanya (4,5%).

Com es pot comprovar, són els productes de primera necessitat (alimentació, habitatge, vestit, ensenyament) els que pitjor comportament estan tenint i més estan pujant de preu. Pel que respecte a l'alimentació bàsica, cal alertar de les possibles pràctiques abusives en la determinació dels preus per part dels intermediaris, que podrien aprofitar-se de la situació d'augment de preus de la farina i la llet per augmentar preus de productes finals.

Evidentment, l'increment de preus en aquests productes de primera necessitat té conseqüències greus per a les famílies i les economies domèstiques, principalment pel que fa a la pèrdua de capacitat d'estalvi. Hem de recordar que la taxa d'estalvi de les llars se situa ja en un 10% de la seva renda disponible en el darrer any, segons dades de l'INE, el que suposa una caiguda d'1,3 punts respecte a l'any anterior. A més, el deute familiar ha passat del 70% al 115% de la renda familiar disponible entre els anys 2000 i 2006.

L'IPC dels 'mileuristes'

El percentatge de despesa en alimentació i habitatge respecte a la despesa total d'una família és més gran si els ingressos familiars són baixos. Així, una família mileurista, amb ingressos inferiors als 1.000 euros mensuals, dedica un 60% al pagament d'habitatge i alimentació, mentre que una família de rendes altes hi dedica tan sols el 45% dels seus ingressos.

Habitatge i alimentació són precisament dos dels grups més inflacionistes en els darrers cinc anys, com demostren les dades dels últims mesos i també de setembre. Per tant, la taxa de variació general es veu augmentada quan ponderem les taxes de variació de cada grup segons el pes relatiu de despesa dels mileuristes, on habitatge i alimentació tenen més pes.

Així, aplicant aquesta ponderació dels grups, obtenim que l'IPC del mes de setembre per als treballadors i les treballadores que cobren per sota dels 1.000 euros se situa en el 0,3%, una dècima més alt que l'increment de preus oficial. D'altra banda, la variació de preus interanual per als mileuristes s'apropa més al 2,8% que al 2,7% oficial en el cas d'Espanya, i s'apropa més al 3% que al 2,9% oficial a Catalunya, ja que l'IPC oficial només té en compte una distribució de despesa general i no de rendes baixes.

El diferencial d'inflació mileurista entre Catalunya i Espanya se situa durant el mes de setembre en 2 dècimes, però no hem d'oblidar que les taxes de creixement són acumulatives i que durant els darrers anys Catalunya, i els segments de rendes més baixes especialment, ha acumulat augments de preus superiors als de l'Estat espanyol.

Per tant, la UGT de Catalunya denuncia un cop més la pèrdua de capacitat adquisitiva dels treballadors i treballadores del nostre país, especialment d'aquell conjunt de població que, amb rendes baixes, ha de suportar uns augments relatius en el cost de la vida molt superiors als de les rendes més altes. I recordem que a Catalunya són més de 1.200.000 els treballadors i les treballadores que cobren sous per sota dels 1.000 euros. Per això, el nostre sindicat s'ha compromès a no acceptar salaris submileuristes en els convenis col·lectius que negociï.

D'altra banda continuem defensant les clàusules de revisió salarial i l'IPC català a tots els convenis com un instrument efectiu per corregir la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadores i les treballadores amb la pujada constant dels preus.



L'Hipercor de Girona, obligat a reduir la jornada d'una treballadora per tenir cura de la seva filla

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:56

hipercorLa sentència és ferma i no recurrible per part de l'empresa

El jutjat número 3 de Girona ha dictat una sentència ferma per la qual l'Hipercor de Girona -pertanyent al grup El Corte Inglés- ha d'atorgar a una treballadora del centre (delegada de la UGT de Catalunya) una reducció de jornada per poder satisfer la guarda legal de la seva filla, menor de 8 anys. El cas ha estat defensat davant dels tribunals pels Serveis Jurídics de la UGT de Girona.

Després de realitzar una jornada reduïda de 10 a 14:25 hores (l'equivalent al 66,25% de la seva jornada completa) pel naixement de la seva filla petita, la treballadora va sol·licitar a l'empresa realitzar una jornada de 31 hores i 15 minuts, el que suposava ampliar-la fins al 78,12% de la jornada completa, distribuïda en 6 hores diàries de dilluns a dijous, i en 7 hores i 15 minuts el divendres.

La direcció de l'Hipercor de Girona va negar la petició de la treballadora, acreditant que aquesta no podia "no treballar dissabtes i festius d'activitat laboral, els dies de més activitat comercial, llevat que s'acrediti l'existència de força major que li obliguin a atendre personalment al menor".

La treballadora demandant aporta documents que revelen que ha iniciat els tràmits de separació del seu marit, que ja no conviu amb ella, i que els seus dos fills realitzen activitats extraescolars els dissabtes que requereixen que se'ls acompanyi.

El jutjat número 3 de Girona ha entès que, al no ocupar-se el pare de portar i acompanyar els seus fills a les activitats extraescolars del dissabte, la mare és qui ha d'asumir aquesta responsabilitat, sense que hagin de fer-ho els familiars directes de la treballadora. La sentència dicta que "en definitiva, la petició de la demandant no és capritxosa, sinó que que responen a la necessitat de conciliar la vida laboral amb l'atenció deguda als seus fills". I així mateix, per al jutjat "queda acreditat que l'empresa compta en el departament de caixes amb 72 empleats, amb diferents torns, sense que s'hagi provat la impossibilitat empresarial de fer front a la petició de la demandant".

Un cop més, les empreses del grup El Corte Inglés han de ser obligades pels jutjats a atendre les demandes de conciliació de la vida laboral i familiar dels seus treballadors. Aquests fets demostren la manca de sensibilitat social i el poc valor que l'empresa dóna a les necessitats dels seus empleats.



UGT arriba a un acord amb la companyia Hispano-Igualadina i desconvoca la vaga prevista

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:35

hispanoigualadinaEl sindicat no descarta tornar convocar vaga si l'empresa no compleix els acords abans del 30 de novembre.

Aquesta nit els treballadors de la companyia d'autobusos Hispano-Igualadina han ratificat l'acord al què van arribar l'empresa i la part sindical el passat dimarts, 9 d'octubre en el marc d'una reunió de mediació al departament de Treball de la Generalitat. D'aquesta manera ha quedat desconvocada la vaga que havia d'afectar el servei a les principals línies de la companyia a partir del 15 d'octubre i durant 12 dies.

L'acord preveu que la Companyia Hispano-Igualadina dóni resposta a bona part de les demandes presentades per la UGT de Catalunya, i fixa el 30 de novembre com data límit per a que la direcció compleixi algunes de les principals reivindicacions del sindicat.

Els punts centrals de l'acord són els següents:

  • L'empresa es compromet a presentar un quadrant de serveis, de festius i de vacances abans del 30 de novembre.
  • L'empresa també es compromet, també a partir del 30 de novembre, a complir la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció.
La UGT de Catalunya considera fonamentals aquests dos punts de l'acord i està disposada a tornar a convocar mobilitzar-se si la direcció no compleix aquest termini.
Altres qüestions acordades són:
  • S'han resolt les discrepàncies sobre les festes anuals i la retribució de festius, arribant a un acord.
  • L'empresa, que es negava a lliurar els partes mensuals per a la comprovació de les nòmines, ha acceptat fer-ho ja des d'aquest mateix mes d'octubre.
  • El temps per a la posada a punt i preparació del vehicle, que els treballadors consideraven insuficient, s'ha ampliat a una hora (abans era de 40 minuts).

Les línies regulars que estaven afectades per la convocatòria de vaga eren la Línia Igualada-Barcelona, pel Bruc i per Capellades, la Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), les línies urbanes d'Esparreguera i Martorell, la Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès, la Línia Barcelona - aeroport de Reus, la Línia Barcelona - Igualada, i la Línia Barcelona - Esparraguera.



La UGT critica el col·legi de metges per carregar a l'usuari la culpa dels problemes de la sanitat

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:34

capEl nostre sindicat considera que els problemes derivats de la gestió els han de resoldre l'Administració i els professionals

La UGT de Catalunya valora molt negativament les declaracions fetes ahir pel president del Col·legi de Metges de Barcelona, per carregar als ciutadans i les ciutadanes els problemes del sistema sanitari català, entre ells, la manca de professionals. En opinió de la nostra organizació, els dèficits sanitaris derivats de la gestió han de ser resolts per l'Administració i els professionals sanitaris.


D'altra banda, el nostre sindicat considera que al president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Bruguera, sembla no interessar-li que la ciutadania tingui una oferta de serveis sanitaris àmplia, pública i de qualitat, i sembla defensar més els interessos de un model privat.

Considerem que recòrrer a l'argument del copagament és recurrent però falaç, quan Espanya continua a la cua de la UE en inversió en sanitat respecte al seu PIB. És tot un acte de cinisme demanar a l'usuari que es responsabilitzi d'una part del finançament de la sanitat quan l'Administració no està fent una inversió comparable als altres països.



La UGT denuncia l'augment del 7,2% en el canond de l'aigua

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:05

grifoaguaLa UGT denuncia que no està justificat que l'ACA augmenti el cànon de l'aigua un 7,2% i demana una revisió del seu contingut
El nostre sindicat exigeix la màxima transparència d'informació al consumidor i que s'augmentin els ingressos de l'Agència Catalana de l'Aigua procedents del Govern central i de la Generalitat

Avui l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat un augment del cànon de l'aigua del 7,2%. En aquest respecte, la UGT de Catalunya vol manifestar:

1. Que no hi ha una justificació clara perquè el cànon de l'aigua passi del 5,2%, tal com preveu el contracte programa (IPC 2,2% + 3%) al 7,2% (IPC 2,2% + 5%).

2. Que si s'ha d'augmentar la taxa de l'aigua, sigui sempre mantenint la màxima transparència d'informació al consumidor. En aquest sentit, la nostra organització ha sol·licitat a l'ACA una revisió de continguts del cànon de l'aigua, i l'ens s'ha compromès a obrir-ne properament un debat.

3. Que estem en contra d'augmentar la pressió fiscal dels catalans i catalanes mitjançant taxes i impostos indirectes, que no tenen en consideració les circumstàncies personals i familiars. Des de la UGT de Catalunya defensarem sempre la necessitat d'augmentar l'eficiència en l'ús de l'aigua i de gestionar racionalment els recursos hídrics, però també defensem que existeixen serveis que tenen caràcter universal i que són base de l'estat del benestar. Creiem, doncs, preocupant que el Govern de la Generalitat cerqui nous ingressos a partir de la creació de taxes que en qualsevol cas no han de ser la mesura a aplicar per sufragar les despeses de la Generalitat o bé la falta d'ingressos.

4. Que els pressupostos de l'ACA s'incrementin a partir d'un augment dels recursos provinents de l'Administració Central (amb el futur sistema de finançament, la Generalitat augmentarà la seva participació en la recaptació dels seus tributs augmentant així tant els ingressos com el poder de gestió) i dels pressupostos generals de la Generalitat, a través del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Creiem que el programa establert entre la Generalitat i l'ACA per al període 2006-2010 va en aquesta línia, però el finançament que se'n deriva (150 milions d'euros) és una quantia no molt generosa, que anualment suposa entre un 3% i un 4% del pressupost total de l'ACA.



Powered by LifeType