Comunicació UGT

11 Oct, 2007

La UGT denuncia l'augment del 7,2% en el canond de l'aigua

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:05

grifoaguaLa UGT denuncia que no està justificat que l'ACA augmenti el cànon de l'aigua un 7,2% i demana una revisió del seu contingut
El nostre sindicat exigeix la màxima transparència d'informació al consumidor i que s'augmentin els ingressos de l'Agència Catalana de l'Aigua procedents del Govern central i de la Generalitat

Avui l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat un augment del cànon de l'aigua del 7,2%. En aquest respecte, la UGT de Catalunya vol manifestar:

1. Que no hi ha una justificació clara perquè el cànon de l'aigua passi del 5,2%, tal com preveu el contracte programa (IPC 2,2% + 3%) al 7,2% (IPC 2,2% + 5%).

2. Que si s'ha d'augmentar la taxa de l'aigua, sigui sempre mantenint la màxima transparència d'informació al consumidor. En aquest sentit, la nostra organització ha sol·licitat a l'ACA una revisió de continguts del cànon de l'aigua, i l'ens s'ha compromès a obrir-ne properament un debat.

3. Que estem en contra d'augmentar la pressió fiscal dels catalans i catalanes mitjançant taxes i impostos indirectes, que no tenen en consideració les circumstàncies personals i familiars. Des de la UGT de Catalunya defensarem sempre la necessitat d'augmentar l'eficiència en l'ús de l'aigua i de gestionar racionalment els recursos hídrics, però també defensem que existeixen serveis que tenen caràcter universal i que són base de l'estat del benestar. Creiem, doncs, preocupant que el Govern de la Generalitat cerqui nous ingressos a partir de la creació de taxes que en qualsevol cas no han de ser la mesura a aplicar per sufragar les despeses de la Generalitat o bé la falta d'ingressos.

4. Que els pressupostos de l'ACA s'incrementin a partir d'un augment dels recursos provinents de l'Administració Central (amb el futur sistema de finançament, la Generalitat augmentarà la seva participació en la recaptació dels seus tributs augmentant així tant els ingressos com el poder de gestió) i dels pressupostos generals de la Generalitat, a través del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Creiem que el programa establert entre la Generalitat i l'ACA per al període 2006-2010 va en aquesta línia, però el finançament que se'n deriva (150 milions d'euros) és una quantia no molt generosa, que anualment suposa entre un 3% i un 4% del pressupost total de l'ACA.



Comentaris

    Powered by LifeType