Comunicació UGT

11 Oct, 2007

UGT arriba a un acord amb la companyia Hispano-Igualadina i desconvoca la vaga prevista

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:35

hispanoigualadinaEl sindicat no descarta tornar convocar vaga si l'empresa no compleix els acords abans del 30 de novembre.

Aquesta nit els treballadors de la companyia d'autobusos Hispano-Igualadina han ratificat l'acord al què van arribar l'empresa i la part sindical el passat dimarts, 9 d'octubre en el marc d'una reunió de mediació al departament de Treball de la Generalitat. D'aquesta manera ha quedat desconvocada la vaga que havia d'afectar el servei a les principals línies de la companyia a partir del 15 d'octubre i durant 12 dies.

L'acord preveu que la Companyia Hispano-Igualadina dóni resposta a bona part de les demandes presentades per la UGT de Catalunya, i fixa el 30 de novembre com data límit per a que la direcció compleixi algunes de les principals reivindicacions del sindicat.

Els punts centrals de l'acord són els següents:

  • L'empresa es compromet a presentar un quadrant de serveis, de festius i de vacances abans del 30 de novembre.
  • L'empresa també es compromet, també a partir del 30 de novembre, a complir la normativa sobre els descansos i dels temps de conducció.
La UGT de Catalunya considera fonamentals aquests dos punts de l'acord i està disposada a tornar a convocar mobilitzar-se si la direcció no compleix aquest termini.
Altres qüestions acordades són:
  • S'han resolt les discrepàncies sobre les festes anuals i la retribució de festius, arribant a un acord.
  • L'empresa, que es negava a lliurar els partes mensuals per a la comprovació de les nòmines, ha acceptat fer-ho ja des d'aquest mateix mes d'octubre.
  • El temps per a la posada a punt i preparació del vehicle, que els treballadors consideraven insuficient, s'ha ampliat a una hora (abans era de 40 minuts).

Les línies regulars que estaven afectades per la convocatòria de vaga eren la Línia Igualada-Barcelona, pel Bruc i per Capellades, la Línia Igualada - Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), les línies urbanes d'Esparreguera i Martorell, la Línia Barcelona - Vilafranca del Penedès, la Línia Barcelona - aeroport de Reus, la Línia Barcelona - Igualada, i la Línia Barcelona - Esparraguera.



Comentaris

    Powered by LifeType