Comunicació UGT

El Corte Inglés, sancionat de nou per vulnerar els descansos dels treballadors

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:10

elcortinglesLa Inspecció de Treball ha aixecat la corresponent acta d'infracció

La Inspecció de Treball torna a sancionar El Corte Inglés per vulnerar els descansos dels seus treballadors i treballadores, en aquesta ocasió del centre de Diagonal (Barcelona).

La UGT de Catalunya va denunciar davant la Inspecció de Treball que l'empresa incomplia en concret l'article 33 del Conveni Col·lectiu d'aplicació (el de Grans Magatzems) on s'indica que, durant els dies de preparació de rebaixes i inventari, l'empresa pot modificar o perllongar la seva jornada. En total, són 4 dies a l'any, 2 per a rebaixes i 2 més per a inventari.

A través del gabinet jurídic de la UGT de Catalunya, dos delegats del sindicat (amb jornada laboral de 9 del matí a 16 hores de la tarda) van denunciar que la direcció de l'empresa els havia obligat a realitzar aquestes hores d'inventari a partir de les 22 hores, però sense canviar el seu torn a la tarda. És a dir, després de treballar en la seva jornada habitual, els dos delegats van haver de tornar a les 22 hores, vulnerant, així, el descans entre jornades, que el Conveni Col·lectiu estipula en 12 hores.

La Inspecció de Treball ha resolt que "en la preparació de l'inventari del dia 28/7/2007, es va vulnerar el descans entre jornades d'ambdós treballadors que, finalitzada aquesta preparació (després de la mitjanit) van haver de reincoporar-se novament al seu torn de matí a les 9:00 hores. En base a aquests fets, s'ha aixecat la corresponent acta d'infracció per vulneració de descansos".

D'altra banda, la Inspecció afegeix que "queda oberta la via judicial, podent-se plantejar davant la Jurisdicció Social la correponent demanda per discriminació sindical".

La UGT de Catalunya denuncia que aquest tipus de situacions són habituals en altres centres de la companyia i espera que la direcció d'El Corte Inglés prengui nota i garanteixi el descans de 12 hores entre jornades per a tots els seus treballadors i treballadores.



La UGT exigeix al govern els màxims esforços a l'atenció dels usuaris de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:03

trenrenfeEl nostre sindicat reclama la màxima celeritat en el restabliment del servei a les línies C-2 i C-10 de Renfe Rodalies

La UGT de Catalunya considera que la situació actual, després de la supressió de les línies C-2 i C-10, de Renfe rodalies, així com del servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya entre l'Hospitalet de Llobregat i Plaça Espanya (Línia de l'Anoia), ha d'obligar el Govern a dedicar tots els afectats i afectades un servei alternatiu eficaç i també la màxima informació i claredat perquè la ciutadania tingui constància amb antelació dels transports de què disposa.

Per a la UGT de Catalunya és un error greu caure en el fals debat sobre si les obres de l'AVE s'han d'aturar. Ara per ara, el que cal és reforçar totes les mesures de seguretat a l'obra del traçat per garantir la total reducció de riscos per als treballadors i els viatgers, accelerar els treballs per al restabliment de les línies de rodalies interrompudes en aquest moment i garantir que les obres de l'AVE avancin de forma adequada.

D'altra banda, la UGT de Catalunya reclama una reunió urgent entre els agents socials, les intitucions i els organismes implicats, en el marc de la Comissió de clients de Rodalies Renfe, per tal de conèixer de primera mà tota la informació en relació a la situació actual.



Valoració de la modificació a l'impost de donacionsimpuestoLa UGT de Catalunya s'oposa a la modificació de l'impost de donacions en els termes que recull l'avantprojecte de llei de mesures fiscals i financeres

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:56

impuestoLa UGT de Catalunya s'oposa a la modificació de l'impost de donacions en els termes que recull l'avantprojecte de llei de mesures fiscals i financeres

El CTESC també creu que la modificació de l'impost és excessiva i el converteix en pràcticament inexisten

El CTESC, òrgan consultiu del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha aprovat avui el dictamen sobre l'Avantprojecte de llei de mesures fiscals i financeres, en el que es manifesta contrari a la modificació de l'Impost de Donacions en els termes presentats.

La UGT de Catalunya valora de forma negativa el procediment a través del qual es vol aprovar la modificació d'un impost tant substancial com és aquest. Creiem que la Llei de mesures fiscals i financeres no és el marc adequat per fer-ho, i que la reforma requereix una avaluació prèvia sobre l'impacte econòmic i fiscal que aquesta modificació implicaria, tenint en compte aquesta modificaió per a la Generalitat.

La reducció de 16 a 3 trams en l'escala de gravàmen de l'Impost per donacions redueix la progressivitat de l'impost i, a més, els baixos tipus impositius del 5%, 7% i 9% i les bases a què s'apliquen afebleixen l'impacte recaptatori del mateix. La UGT de Catalunya alerta de les conseqüències d'entrar en una espiral de baixada d'impostos amb l'excusa d'evitar el "dumping fiscal" entre Comunitats Autònomes, i alerta sobre el cost fiscal que aquesta modificació pot comportar a les arques de la Generalitat, recordant que la recaptació de l'impost suposa, segons els pressupostos de la Generalitat per al 2007, 108 milions d'euros. Aquesta xifra coincideix amb la despesa del pressupost d'aquest mateix any dedicat al programa de pensions i prestacions assistencials i alertem, per tant, de la disminució progressiva d'ingressos davant de les necessitats socials presents i futures que presenta el nostre país.



Reacció d'UGT-Nissan a la decisió de no fer el nou model de furgoneta a Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:14
furgonetaUGT-Nissan no admetrà que la decisió de no fer la nova furgoneta a Barcelona esdevingui un xantatge a la plantilla

UGT - Nissan exigeix a la direcció de l'empresa que desvetlli les incògnites sobre el futur de la planta de Barcelona i que formuli una proposta que incorpori inversions, nous productes i volums de treball, ara que sembla que el nou model de furgoneta es deixarà de fabricar a la Zona Franca i es traslladarà a Tànger.

El nostre sindicat no tolerarà que aquesta decisió política i sense necessitats productives es converteixi en un xantatge de la direcció de Nissan per pressionar la plantilla.

La direcció de Nissan ha convocat avui a les 11 hores el Comitè d'Empresa per comunicar-li la nova decisió. Després de la reunió, el secretari general de la secció sindical de la UGT a Nissan podrà fer més valoracions.



Primers acomiadaments de Merck a Mollet

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:52

pharmaceuticalLa UGT de Catalunya denuncia que Merck ha començat els acomiadaments i que perilla la planta de Mollet del Vallès
L'empresa va acomiadar divendres sis treballadors d'administració acusant-los de baix rendiment i obrint-los un expedient disciplinari

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció de Merck Farma y Química ha començat els acomiadaments a la planta de Mollet del Vallès, tal com es temia i venia denunciant des del mes de juliol. Divendres passat, la direcció va anunciar a sis treballadors i treballadores del Departament d'Administració, amb una llarga trajectòria professional a l'empresa, el seu acomiadament per "baix rendiment en els darrers sis mesos", i els ha obert un expedient disciplinari. D'aquesta decisió, evidentment, no se'n va informar prèviament el Comitè d'Empresa. La UGT de Catalunya ha exigit a la direcció la readmissió dels sis treballadors i treballadores, i aquesta tarda s'ha convocat una assemblea on la plantilla podria decidir noves mobilitzacions.

La plantilla de Merck Farma y Química ve denunciant i mobilitzant-se des del mes de juliol per la incertesa que viu com a resultat de la fusió amb l'empresa suïssa de biotecnologia farmacèutica Serono i de la venda de la divisió de genèrics a la farmacèutica nord-amerciana Mylan. El nostre sindicat ha exigit a la direcció que negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores aquesta fusió i les seves conseqüències per a la plantilla de Mollet del Vallès, així com que l'empresa presenti un pla de viabilitat de la planta catalana que confirmi si es mantindrà la producció i, per tant, els llocs de treball.

El procés de fusió de l'alemanya Merck amb la suïssa Serono comportarà el trasllat de tres departaments de la planta de Mollet del Vallès a Madrid, concretament el d'oncologia, el d'ètics (medicaments amb marca) i el d'investigació i anàlisi clíniques. En aquests departaments -de recerca i d'alt valor afegit- treballen 14 professionals, que seran traslladats. L'empresa va comunicar aquesta decisió als treballadors i les treballadores sense oferir cap tipus de negociació amb els sindicats. A més, Merck ha venut la seva divisió de medicaments genèrics, Genéricos Merck, a l'empresa farmacèutica nordamericana Mylan. Aquest fet ha despertat els temors de la plantilla, ja que el 45% de la producció total de Merck anava destinada a Genéricos Merck.

Aquest mateix mes d'octubre Merck també ha anunciat el tancament del Laboratori de Bioinvestigació que té al Parc Científic de Barcelona i l'acomiadament dels 33 professionals que hi treballen, per traslladar i concentrar totes les investigacions oncològiques als seus centres dels Estats Units i Alemanya.



La UGT convoca la primera mobilització de la sanitat privada per reivindicar un conveni digne

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:38

clinicaLa primera de les set concentracions previstes tindrà lloc el dimecres 24 d'octubre davant del centre Quality Medical Service de Barcelona

La UGT de Catalunya ha convocat un seguit de concentracions per denunciar la situació d'estancament en què es troba la negociació del conveni col·lectiu, degut al continu de propostes inacceptables de la patronal, que només malmeten encara més les ja deteriorades condicions laborals en què han de treballar els 13.000 professionals que s'hi dediquen a Catalunya.

La UGT de Catalunya va denunciar la setmana passada en roda de premsa quina és la situació dels treballadors del sector de la sanitat privada al nostre país. El nostre sindicat ja no va signar l'anterior conveni perquè enteníem que perjudicava els i les professionals del sector, i el temps així ens ha donat la raó, amb un augment de la precarietat laboral, manca de personal, salaris baixos, augment de la ràtio de pacients per professional i de la càrrega assistencial, manca de reconeixement professional, etc.

Per aquesta raó, el proper dimecres 24 d'octubre se celebrarà la primera de les set concentracions reivindicatives previstes per la UGT de Catalunya fins al 5 de desembre (una cada dimecres), davant diferents centres de la sanitat privada de tot el territori català, amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre les necessitats del col·lectiu.

PRIMERA CONCENTRACIÓ TREBALLADORS SANITAT PRIVADA
DIA: 24 d'octubre de 2007

HORA: De 9:30 a 10:30 hores.
LLOC: Davant les portes del Quality Medical Service (Aribau, 192). Barcelona.



Powered by LifeType