Comunicació UGT

22 Oct, 2007

Primers acomiadaments de Merck a Mollet

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 11:52

pharmaceuticalLa UGT de Catalunya denuncia que Merck ha començat els acomiadaments i que perilla la planta de Mollet del Vallès
L'empresa va acomiadar divendres sis treballadors d'administració acusant-los de baix rendiment i obrint-los un expedient disciplinari

La UGT de Catalunya denuncia que la direcció de Merck Farma y Química ha començat els acomiadaments a la planta de Mollet del Vallès, tal com es temia i venia denunciant des del mes de juliol. Divendres passat, la direcció va anunciar a sis treballadors i treballadores del Departament d'Administració, amb una llarga trajectòria professional a l'empresa, el seu acomiadament per "baix rendiment en els darrers sis mesos", i els ha obert un expedient disciplinari. D'aquesta decisió, evidentment, no se'n va informar prèviament el Comitè d'Empresa. La UGT de Catalunya ha exigit a la direcció la readmissió dels sis treballadors i treballadores, i aquesta tarda s'ha convocat una assemblea on la plantilla podria decidir noves mobilitzacions.

La plantilla de Merck Farma y Química ve denunciant i mobilitzant-se des del mes de juliol per la incertesa que viu com a resultat de la fusió amb l'empresa suïssa de biotecnologia farmacèutica Serono i de la venda de la divisió de genèrics a la farmacèutica nord-amerciana Mylan. El nostre sindicat ha exigit a la direcció que negociï amb els representants dels treballadors i les treballadores aquesta fusió i les seves conseqüències per a la plantilla de Mollet del Vallès, així com que l'empresa presenti un pla de viabilitat de la planta catalana que confirmi si es mantindrà la producció i, per tant, els llocs de treball.

El procés de fusió de l'alemanya Merck amb la suïssa Serono comportarà el trasllat de tres departaments de la planta de Mollet del Vallès a Madrid, concretament el d'oncologia, el d'ètics (medicaments amb marca) i el d'investigació i anàlisi clíniques. En aquests departaments -de recerca i d'alt valor afegit- treballen 14 professionals, que seran traslladats. L'empresa va comunicar aquesta decisió als treballadors i les treballadores sense oferir cap tipus de negociació amb els sindicats. A més, Merck ha venut la seva divisió de medicaments genèrics, Genéricos Merck, a l'empresa farmacèutica nordamericana Mylan. Aquest fet ha despertat els temors de la plantilla, ja que el 45% de la producció total de Merck anava destinada a Genéricos Merck.

Aquest mateix mes d'octubre Merck també ha anunciat el tancament del Laboratori de Bioinvestigació que té al Parc Científic de Barcelona i l'acomiadament dels 33 professionals que hi treballen, per traslladar i concentrar totes les investigacions oncològiques als seus centres dels Estats Units i Alemanya.



Comentaris

    Powered by LifeType