Comunicació UGT

Jori Hereu i Josep M. Àlvarez lliuren les claus de 31 pisos de la cooperativa de la UGT a l'Illa robadors

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:30

Amb aquests pisos, el nostre sindicat supera els 2.500 habitatges de protecció oficial lliurats a tot Catalunya

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep M. Àlvarez, faran demà el lliurament de claus dels 31 pisos de protecció oficial de la cooperativa del sindicat, Qualitat Habitatge Social, a l'Illa Robadors de Barcelona. L'acte tindrà lloc a les 12 hores davant de la promoció de pisos, al carrer de Robadors, 28-34.

La promoció del carrer de Robadors està formada per 31 pisos, a més de pàrquings i locals comercials, on s'ubicarà, entre d'altres, la nova seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Amb aquesta, ja són 40 les promocions de protecció oficial lliurades per la UGT de Catalunya des de l'any 1995, el que suposa més de 2.500 habitatges a tot el país. Actualment, hi ha 14 promocions més en execució. Concretament a la ciutat de Barcelona, Qualitat HS ha lliurat fins el moment 180 habitatges i està executant dues promocions més, a Meridiana i al Fòrum, de 167 pisos.

Lliurament de claus - promoció Qualitat HS a l'Illa Robadors

DIA: 19
d'octubre de 2007HORA: 12 hores
LLOC: c. Robadors, 28-34, Barcelona (entrada per la Rambla del Raval).



La UGT considera que limitar la velocitat a 80km/h és una mesura desencertada i poc efectiva

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:23

80kmhEl sindicat reclama una millora de les infraestructuers d'accés a l'àrea metropolitana i de les polítiques del canvi de model de transport

Després de l'anunci de la posada en marxa de mesures de contenció de millores ambientals a l'àrea metropolitana, la UGT de Catalunya considera que aquestes són un mesures precipitades.

En especial, el nostre sindicat creu que la proposta de reduir a 80 km./h el límit de velocitat per a vehicles a tota la xarxa de l'àrea metropolitana -la més mediàtica de totes- és una mesura desencertada, que no generarà una millora real mediambiental. Aquesta reducció de la limitació de velocitat provocarà l'efecte contrari al desitjat, provocant les cues dels treballadors i les treballadores que avançaran la seva sortida de casa per accedir als seus llocs de trebal i generin, de retruc, més saturació que la que tenim ara.

Existeixen dades que demostren que la fluïdesa en la circulació viària és la fórmula més fiable per no generar congestió, que ocasiona l'acumulació de vehicles i de gasos a l'atmosfera que no serien els mateixos si la circulació fos fluïda. I aquesta mesura anunciada per la conselleria no permetria una circulació fluïda.

A més, aquesta és una mesura que hauria de generar consens entre la resta d'institucions i no ser un punt d'inflexió i discordança, que malmet la representació del govern.

Des de la UGT de Catalunya, pensem que aquesta mesura mesura no serà efectiva sense la millora de les infraestructures d'accés a l'àrea metropolitana i d'una millora en les polítiques del canvi de mode de transport. Precisament, amb l'objectiu de fomentar l'ús del transport públic i la millora de la mobilitat en l'accés als centres de treball, amb especial incindència en el cas dels polígons industrials, la UGT de Catalunya ha llançat la campanya "A la feina, mou-te millor".



El 57% dels joves catalans emancipats necessiten de l'ajuda econòmica familiar per subsistir

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 13:27
tupperSegons un estudi de la UGT de Catalunya, 170.000 joves al nostre país són "semiemancipats"

La UGT de Catalunya i l'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya han presentant aquest matí l'informe "Semiemancipats: sortir del niu i dependre econòmicament dels pares", sobre la situació que pateixen actualment molts joves al nostre país.

I és que el nostre sindicat estima que més de 170.000 joves teòricament emancipats al nostre país necessiten de l'ajuda econòmica dels pares per poder mantenir la seva independència. La realitat de precarietat laboral, baixos salaris, dificultat per conciliar vida laboral i familiar, i elevat preu de l'habitatge provoca que moltes famílies joves, fins i tot amb fills, hagin de rebre un "salari diferit" dels pares, ja sigui econòmic o en espècie (dinars, cura dels nens, etc.) per subsistir.

Segons l'estudi del nostre sindicat, un jove d'entre 25 i 29 anys necessita una ajuda familiar "complementària" del 13% sobre el seu salari per subsistir, mentre que en el cas d'una parella jove amb un fill aquest percentatge arriba fins al 26%.

pdf Informe sobre els Semiemancipats 285,82 Kb



La UGT signa el conveni pont de centres sociosanitaris i de salut mental de Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:13

transportsanitariEls 8.700 professionals del sector veuran equiparades les seves condicions laborals amb les dels empleats de la XHUP al 2010

Després de més d'un any de negociacions, la UGT de Catalunya ha signat aquesta tarda el Conveni Pont de Centres Sociosanitaris i de Salut Mental de Catalunya, que permetrà que els treballadors del sector vegin equiparades les seves condicions laborals amb les dels treballadors de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP).

L'equiparació total -al 100%- arribarà l'any 2010. Tot i així, a partir de l'1 de gener de 2008, els 8.700 empleats dels sectors dels centres sociosanitaris i de salut mental de Catalunya gaudiran de bona part de l'increment. Així, un auxiliar -que actualment té un sou de 980 euros bruts- veurà incrementat el seu salari al 2008 fins arribar als 1.255 euros bruts. I un infermer, que ara cobra 1360 euros bruts, cobrarà al 2008, 1910 euros bruts. A més, durant els anys 2009 i 2010, i a banda de les pujades corresponents a l'IPC, totes les categories veuran incrementats els seus ingressos depenent de les Direccions per Objectius Professionals i altres sistemes d'incentiu.

Així mateix, els treballadors d'ambdós sectors també veuran gradualment reduït el seu còmput anual d'hores de treball contemplat pel conveni. Finalment, a l'any 2010 faran 164 hores menys de les que en fan actualment.

La UGT de Catalunya valora molt positivament la consecució d'aquest conveni pont, després de 10 mesos de negociació i 15 reunions. Aquest conveni pont compleix les expectatives de la UGT de Catalunya per als treballadors i les treballadores del sector de centres sociosanitaris i de salut mental de Catalunya.



UGT amenaça amb mobilitzacions dels treballadors dels CAP

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:07

cap2La UGT amenaça amb mobilitzacions si la consellera Geli no redreça a la taula sectorial la proposta d'ampliar els horaris dels CAP

Davant de les declaracions fetes avui per la consellera de Salut, Marina Geli, on assegurava que el projecte d'ampliació d'horari dels Centres d'Atenció Primària (CAP) no suposaria gaire problemes per als empleats dels centres sanitaris en la conciliació de la vida laboral i familiar, la UGT de Catalunya vol manifestar que:

  • Aquesta és una decisió presa unilateralment per l'Institut Català de la Salut (ICS).
  • Que aquesta proposta s'hauria d'haver tractat a la Taula Sectorial amb els sindicats. Oficialment, la iniciativa no ha estat tractada en aquesta taula de negociació
La UGT de Catalunya exigeix a la Conselleria de Salut que retiri aquesta proposta i que utilitzi els canals habituals de negociació amb els representants dels treballadors. Si la proposta continua endavant, la UGT de Catalunya no descarta anunciar mobilitzacions.


Powered by LifeType