Comunicació UGT

Posicionament de la secció sindical de la UGT a Roca sanitario de Gavà

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:01

griferiaDavant les informacions aparegudes recentment sobre l'"acomiadament" de 21 treballadors de la plantilla de la planta de Roca Sanitario de Gavà (Baix Llobregat), amb 1.455 empleats, la secció sindical de la UGT de Catalunya a la planta (majoritària en el comitè d'empresa de Roca Sanitario, amb 9 delegats; majoritària en el Grup Roca Sanitari -amb el 50% de la representació- i, per tant, principal sindicat en la Comissió Negociadora ), manifesta:

  • Que l'empresa ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal, mitjançant el qual sol·licita l'autorització per a la suspensió de contracte de 46 treballadors per un període de 365 dies. La mesura es basa en raons de tipus productiu. L'empresa garanteix reincorporar aquestes persones tan bon punt sigui possible l'eliminació total o parcial de la citada suspensió.

  • Que no existeixen, doncs, acomiadaments a l'empresa, i que només es tracta d'un reajustament temporal en funció de la producció.
  • Que l'empresa ha anat reduint el nombre de treballadors afectats. Dels 46 que l'Administració va autoritzar, en aquest moment, només resten afectats 21.
  • Que aquesta mesura ha estat acordada per l'empresa i per la representació unitària dels treballadors. Així doncs, la mesura -a més d'estar autoritzada per l'autoritat laboral- compta amb el vist-i-plau de tots, inclosos els treballadors afectats.
  • Que aquesta és una mesura cautelar que intenta que no es produeixin situacions més greus on sí perillin llocs de treball de la fàbrica de Gavà.


L'Avalot recollirà signatures per un habitatge digne a diferents universitats i a l'EOI de Drassanes

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:45

taula_signaturesL'Avalot - Joves de la UGT de Catalunya continuarà demà la seva recollida de signatures dins de la campanya "Per un habitatge digne, signa!" als següents centres:

  • Universitat de Barcelona: durant el mati, a les Facultats de Filologia i Matemàtiques (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, Barcelona).
  • Universitat de Barcelona: durant el matí, a la Facultat de Geografia i Història (c. de Montalegre, 6, Barcelona).
  • Universitat Autònoma de Barcelona: durant el matí, amb diverses taules per tot el campus (Cerdanyola del Vallès).
  • Universitat Pompeu Fabra: durant el matí, al Campus de la Ciutadella (c. de Ramon Trias Fargas, 25-27, Barcelona).
  • Escola Oficial d'Idiomes - Barcelona Drassanes: durant la tarda, a l'Escola Oficial d'Idiomes de Drassanes (Avinguda de les Drassanes / Plaça de Jean Genet).


Des del dia 1 de maig i fins a mitjans de desembre,
l'Avalot està recollint les 50.000 signatures necessàries per presentar al Parlament de Catalunya una iniciativa legislativa popular (ILP) de Llei de mesures urgents per a l'habitatge.

La Llei de mesures urgents per a l'habitatge de l'Avalot proposa:

  • Que el 65% del sòl que es qualifiqui per a ús residencial de nova implantació es reservi a habitatge de protecció pública.
  • Que d'aquest 65%, el 70% es reservi per a habitatge de protecció pública en règim de lloguer indefinit, i el 30%, en règim de compra.
  • Que la Generalitat destini una partida no inferior al 7% del seu pressupost a les polítiques públiques d'habitatge.

Per tal d'aconseguir les 50.000 signatures, l'Avalot ha posat en marxa la campanya "Per un habitatge digne, signa!". Es pot signar a les 44 seus de la UGT de Catalunya, a més de les taules itinerants que l'Avalot instal·la per tot Catalunya (amb especial incidència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona), principalment a espais cèntrics i concorreguts de les principals ciutats, així com a Universitats i d'altres llocs eminentment juvenils, i de manera puntual a esdeveniments culturals, socials i esportius. El sindicat també està recollint signatures al seu espai natural, les empreses.

Poden signar per donar el seu suport a l'Avalot totes les persones a partir de 16 anys empadronades a Catalunya o, en el cas del estrangers, amb situació regularitzada.

Trobareu tota la informació de la campanya "Per un habitatge digne, signa!" a: http://habitatge.avalot.cat/2.html.



Els treballadors afectats per RENFE faran 1.600.000 hores més de jornada laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:42

renfe2El cost laboral derivat d'aquest allargament de la jornada de 160.000 treballadors i treballadores seria d'uns 29 milions d'euros

La UGT de Catalunya denuncia que l'afectació de les incidències de Rodalies Renfe augmenta la jornada laboral dels treballadors i treballadores.

A causa d'aquestes afectacions, al voltant de 160.000 treballadors i treballadores allargaran com a mitjana una hora diària la seva jornada laboral durant 10 dies. Aquestes 1.600.000 hores que els treballadors afectats faran de més, multiplicat per 18,11 euros de costos laborals (cost mig d'una hora treballada a Catalunya) farien un total de 28.976.000 euros. És a dir, que si el reestabliment de la normalitat del transport ferroviari s'efectua passades dues setmanes, tal com ha declarat el secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, el cost derivat d'aquest allargament de la jornada dels treballadors i treballadores afectats seria d'uns 29 milions d'euros.

Des del començament, les afectacions de les obres de l'AVE al servei de Rodalies Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat han estat ocasionant molèsties i maldecaps als treballadors i treballadores que han d'accedir a la ciutat de Barcelona i als seus serveis, ja que els desplaçaments en autobusos, les rutes alternatives i els transbordaments estan provocant un augment en la seva jornada laboral. En aquest sentit, les hores que els usuaris i usuàries destinen a la realització dels seus desplaçaments perjudiquen la seva conciliació de la vida laboral i personal per tal de complir amb l'horari de treball.

La UGT de Catalunya considera que des que s'ha generat aquesta incidència, l'empitjorament en les condicions dels usuaris i usuàries ha estat palesa. No només es veuen afectats pel major temps que han de dedicar al seu trasllat als centres de treball, sinó que això els està ocasionant una pèrdua a la seva qualitat de vida, ja que estan perdent temps que abans destinaven a altres tasques com acompanyar els fills a l'escola, els estudis, etc.

Tots aquests maldecaps suposen un augment de l'estrès que a més va acompanyat d'una davallada en les hores de són, amb la qual cosa la salut dels treballadors i les treballadores també es veu afectada.



AMIC i la Unió de Consumidors signen un conveni de col·laboració

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:27

consummerAmbdues pretenen augmentar la capacitat de defensa del col·lectiu davant possibles abusos, als que es troben més exposats

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT de Catalunya) i la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) han signat un acord de col·laboració per tal de donar-se suport mutu en la seva tasca diària, aportant cadascú la seva expertesa. Així, els usuaris que visitin les oficines de l'AMIC per rebre assessorament també podran satisfer les seves necessitats d'orientació i formació com a consumidors i usuaris.

Per aquesta nova part de la societat, els excessos que produeix l'economia lliure de mercat són molt més accentuats per la manca de recursos i/o informació bàsica en un país nou i desconegut per a ells: desconeixement idiomàtic, cultural, de productes, i dels seus drets. Amb aquest conveni, tant l'AMIC-UGT de Catalunya com la UCC pretenen augmentar la seva capacitat de defensa davant possibles abusos i la seva integració en la societat civil en què conviuen.

El problemes que es repeteixen amb major freqüència entre el col·lectiu immigrant són els derivats dels contractes de lloguer d'habitatges, on es produeixen exigències de fiances excessives, no lliurament del document acreditatiu del pagament de la renda, clàusules abussives del contracte, desnonament injustificats, etc. Entre altres pràctiques abussives es troben els serveis postvenda amb incompliment de garantia, el dret d'admissió a determinats locals, serveis de telefonia i d'altres subministrament.

A més de donar assessorament als usuaris de l'AMIC-UGT de Catalunya que així ho requereixin, també els proporcionarà un servei específic de gestió i tramitació de reclamacions, queixes i denúncies, tant intentant la mediació entre les parts com per la part administrativa o el sistema arbitral de consum.

Amb aquesta col·laboració, es vol incidir especialment en alguns àmbits principals, com donar a conèixer com s'ha de presentar una reclamació, informar sobre la legislació i els costums de la nostra societat, i atendre i orientar les consultes i reclamacions.

L'AMIC-UGT de Catalunya derivarà les consultes. L'atenció serà individual, però també es realitzaran un seguit de xerrades o tallers monogràfics (als locals de l'AMIC i de la UCC) que versaran sobre qüestions tals com els drets dels consumidors (on i com reclamar), el contracte de lloguer (precaucions a prendre), el comerç minorista (saldos, rebaixes), subministraments (aigua, gas, telèfon, llum...), entre altres.

Resposta a la nova realitat

Aquest conveni de col·laboració respon a una realitat que, dia rere dia, es ratifica. Catalunya, juntament amb Madrid, Múrcia i el País Valencià, és la comunitat amb l'índex de creixement més elevat de l'Estat espanyol en els darrers anys. Tot i formar part essencial de l'economia espanyola, els immigrants encara "entren per la porta del darrera". Quasi el 80% dels immigrants treballen, enfront el 58% dels espanyols. Això es tradueix en una major capacitat de consum de béns i serveis per part dels immigrants: una desena part de tota la despesa de béns i serveis es deu a la població immigrada. Però, malgrat estar plenament integrats com a mà d'obra i consumidors, els immigrants no ho estan en qualitat de subjectes amb drets laborals, socials o civils.

Amb el conveni de col·laboració signat amb la UCC, els 11.200 treballadors immigrants afiliats a la UGT de Catalunya -un 7% del total de l'afiliació del sindicat-, així com els uauris que facin ús dels serveis del sindicat, podran informar-se i assessorar-se dels seus drets com a consumidors i usuaris.



Powered by LifeType