Comunicació UGT

24 Oct, 2007

Els treballadors afectats per RENFE faran 1.600.000 hores més de jornada laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:42

renfe2El cost laboral derivat d'aquest allargament de la jornada de 160.000 treballadors i treballadores seria d'uns 29 milions d'euros

La UGT de Catalunya denuncia que l'afectació de les incidències de Rodalies Renfe augmenta la jornada laboral dels treballadors i treballadores.

A causa d'aquestes afectacions, al voltant de 160.000 treballadors i treballadores allargaran com a mitjana una hora diària la seva jornada laboral durant 10 dies. Aquestes 1.600.000 hores que els treballadors afectats faran de més, multiplicat per 18,11 euros de costos laborals (cost mig d'una hora treballada a Catalunya) farien un total de 28.976.000 euros. És a dir, que si el reestabliment de la normalitat del transport ferroviari s'efectua passades dues setmanes, tal com ha declarat el secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, el cost derivat d'aquest allargament de la jornada dels treballadors i treballadores afectats seria d'uns 29 milions d'euros.

Des del començament, les afectacions de les obres de l'AVE al servei de Rodalies Renfe i de Ferrocarrils de la Generalitat han estat ocasionant molèsties i maldecaps als treballadors i treballadores que han d'accedir a la ciutat de Barcelona i als seus serveis, ja que els desplaçaments en autobusos, les rutes alternatives i els transbordaments estan provocant un augment en la seva jornada laboral. En aquest sentit, les hores que els usuaris i usuàries destinen a la realització dels seus desplaçaments perjudiquen la seva conciliació de la vida laboral i personal per tal de complir amb l'horari de treball.

La UGT de Catalunya considera que des que s'ha generat aquesta incidència, l'empitjorament en les condicions dels usuaris i usuàries ha estat palesa. No només es veuen afectats pel major temps que han de dedicar al seu trasllat als centres de treball, sinó que això els està ocasionant una pèrdua a la seva qualitat de vida, ja que estan perdent temps que abans destinaven a altres tasques com acompanyar els fills a l'escola, els estudis, etc.

Tots aquests maldecaps suposen un augment de l'estrès que a més va acompanyat d'una davallada en les hores de són, amb la qual cosa la salut dels treballadors i les treballadores també es veu afectada.



Comentaris

    Powered by LifeType