Comunicació UGT

Volkswagen retira la comanda a Sysmo posant com a causa la vaga de la plantilla

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:00

seatL'empresa amenaça amb un ERO. Els 120 treballadors i treballadores tornaran a fer vaga de 24 hores demà i dijous, i a partir del dia 15 d'octubre serà indefinida

La direcció de Sysmo ha comunicat al Comitè d'Empresa que el passat divendres a la nit va rebre un burofax de Volkswagen informant que retirava la comanda actual del pont posterior del Seat Ibiza i al·legava com a motiu la jornada de vaga realitzada per la plantilla el passat dijous. La secció sindical de la UGT de Catalunya a Sysmo es mostra indignada per la raó adduïda per Volkswagen, ja que no només la vaga era legal, sinó que feia setmanes que el sindicat sospitava que Seat no renovaria el contracte amb la fàbrica.

Aquest matí s'ha celebrat una nova mediació al Departament de Treball i la direcció de Sysmo ha anunciat als representants dels treballadors i les treballadores que des d'avui ja no tenen feina i que el més probable és que l'empresa presenti un expedient de regulació d'ocupació. A més, la direcció de Sysmo ha assegurat que no es pot fer càrrec de les indemnitzacions de la plantilla.

Pel moment, la plantilla manté les vagues de 24 hores previstes per a demà i dijous, i la vaga indefinida a partir del dia 15 d'octubre.

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), van començar la setmana passada a mobilitzar-se davant la situació d'incertesa al voltant de la continuïtat de la planta i dels 120 llocs de feina, ja que l'empresa -que treballa principalment com a proveïdora de Seat- no volia informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, tot i que circulava la informació oficiosa que Volkswagen ja havia adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo.



Els treballadors de Mercedes Benz faran 9 dies de vaga contra el tancament de la planta de Barcelona

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:45

daimlierDesprés de l'anunci de la direcció de Daimler (Mercedes Benz) de tancar la planta de Sant Andreu (Barcelona) i externalitzar la producció, el comitè d'empresa ha convocat diverses jornades de vaga contra aquesta mesura.

En concret, els 420 treballadors i treballadores de la planta faran vaga de 24 hores els propers 16, 17, 18, 19, 23, 24, 25, 30 i 31 d'octubre.

La UGT de Catalunya ha declarat la seva estranyesa per l'anunci de la companyia, sobretot després que el passat mes de juliol se signés el conveni col·lectiu de l'empresa, amb una vigència de quatre anys i amb un pla industrial de durada fins al 2014.

Per tot això, el nostre sindicat demana a Daimler que reconsideri el plantejament realitzat sobre la fàbrica de Barcelona, ja que entenem que aquesta gestió empresarial amaga una operació d'especulació urbanística.

La UGT de Catalunya no permetrà que, davant del desconeixement de les causes que motiven aquest procés, existeixin mesures traumàtiques per als treballadors i les treballadores.



Urgent: nova concentració de treballadors de correus de Sagrera a les 17:45h

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:22
correosLa reunió mantinguda avui amb la direcció de Correus ha acabat sense acord

Després de reunir-se aquest matí amb la direcció territorial de Correus, el sector de la UGT de Catalunya torna a convocar la plantilla de Correus de La Sagrera aquesta mateixa tarda per tallar l'entrada de camions a les obres que s'estan desenvolupant a la nova estació com a mesura de protesta per la manca d'informació i de negociació la direcció territorial de Correus després de decidir enderrocar el pavelló de Correus del barri barceloní de La Sagrera (Baixada de La Sagrera, s/n) amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE i traslladar els seus 150 empleats a altres centres.

En la reunió mantinguda aquest migdia, la direcció de Correus no ha donat cap solució als representants dels treballadors. Les aturades es repetiran en els propers dies, fins que la direcció es comprometi seriosament per tal de resoldre el problema plantejat. Així mateix, la UGT de Catalunya ja ha interposat una denúncia davant la Inspecció de Treball i ha sol·licitat una convocatòria de vaga per al proper 16 d'octubre.

El pavelló de Correus de La Sagrera serà enderrocat properament amb motiu de les obres de la nova estació de l'AVE. Tot i conèixer aquesta decisió des de fa temps, la direcció territorial ha mantingut la plantilla en unes dependències que no reunien els mínims requeriments per al desenvolupament de les seves tasques -situació que la UGT de Catalunya ha denunciat en nombroses ocasions davant la Inspecció de Treball- i no s'ha avingut a donar cap resposta sobre quin seria el futur dels treballadors de la planta. Ara, la direcció ha informat de l'abandó precipitat de les instal·lacions i del trasllat dels treballadors i les treballadores a dos centres de Correus situats en la Zona Franca i a l'Hospitalet, sense efectuar cap tipus de negociació.

Des de la UGT de Catalunya denunciem aquest canvi radical i precipitat d'instal·lacions i la manca de diàleg per part de la direcció territorial amb els representants dels treballadors per negociar quines han de ser les seves condicions laborals a partir d'ara, com per exemple l'exigència de la UGT de Catalunya de què els treballadors puguin disposar de servei de transport d'empresa per accedir als seus nous llocs de treball.



La plantilla de SYSMO mantindrà la vaga si SEAT no s'implica en solucionar el seu futur laboral

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 10:21

fotomaniugt1Els 120 treballadors i treballadores tornaran a fer vaga de 24 hores dimarts i dijous, i a partir del dia 15 d'octubre l'aturada serà indefinida si no s'arriba a un acord

Aquest matí s'ha produït al Departament de Treball la reunió de mediació entre la direcció i el Comitè d'Empresa de Sysmo. A la reunió s'ha consensuat que la direcció de Sysmo farà les gestions oportunes perquè Seat es comprometi a buscar solucions per garantir el futur laboral de la plantilla. En aquest sentit, s'ha convocat una altra reunió als Serveis Territorials de Treball a Barcelona el proper dilluns, 8 d'octubre, a les 12 hores, on el Comitè espera l'assistència d'algun representant de Seat. Si no és així, i no es produeix cap implicació per part de la filial de Volkswagen, la plantilla mantindrà la seva convocatòria de vaga.

Pel moment, la plantilla ha convocat vaga de 24 hores el proper dimarts i dijous, i una vaga indefinida a partir del dia 15 d'octubre.

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), han decidit mobilitzar-se davant la situació d'incertesa que s'ha obert al voltant de la continuïtat de la planta i dels 120 llocs de feina. L'empresa, que treballa principalment com a proveïdora de Seat (actualment fabrica el pont posterior de l'Ibiza), no vol informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, però els sindicats sospiten que Volkswagen ja ha pres de la decisió i que no comptarà amb Sysmo. De fet, tots els proveïdors del nou model ja estan adjudicats, ja que s'hauria de començar a fabricar el març del 2008. La informació oficiosa que ha arribat als sindicats i a la plantilla és que Volkswagen ha adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo. D'aquesta manera, la plantilla ha decidit mobilitzar-se per exigir a Sysmo que clarifiqui quina és la viabilitat de l'empresa.



UGT denuncia la especulació urbanística en el tancament de la planta de Daimler a Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 10:08

daimlierL'any passat es va signar el conveni col·lectiu de l'empresa amb un pla industrial fins al 2004

La UGT de Catalunya declara la seva sorpresa i estranyesa per l'anunci aquest matí de la direcció de Daimler (Mercedes Benz) de tancar i externalitzar la planta que té al barri del Bon Pastor, a Barcelona, i que dóna feina a 420 treballadors i treballadores. Sobretot tenint en compte que el passat mes de juliol es va signar el conveni col·lectiu de l'empresa, amb una vigència de quatre anys i amb un pla industrial de durada fins al 2014.


Per tot això, el nostre sindicat demana a Daimler que reconsideri el plantejament realitzat sobre la fàbrica de Barcelona, ja que entenem que aquesta gestió empresarial amaga una operació d'especulació urbanística.

La UGT de Catalunya no permetrà que, davant del desconeixement de les causes que motiven aquest procés, existeixin mesures traumàtiques per als treballadors i les treballadores.



Powered by LifeType