Comunicació UGT

08 Oct, 2007

Volkswagen retira la comanda a Sysmo posant com a causa la vaga de la plantilla

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 19:00

seatL'empresa amenaça amb un ERO. Els 120 treballadors i treballadores tornaran a fer vaga de 24 hores demà i dijous, i a partir del dia 15 d'octubre serà indefinida

La direcció de Sysmo ha comunicat al Comitè d'Empresa que el passat divendres a la nit va rebre un burofax de Volkswagen informant que retirava la comanda actual del pont posterior del Seat Ibiza i al·legava com a motiu la jornada de vaga realitzada per la plantilla el passat dijous. La secció sindical de la UGT de Catalunya a Sysmo es mostra indignada per la raó adduïda per Volkswagen, ja que no només la vaga era legal, sinó que feia setmanes que el sindicat sospitava que Seat no renovaria el contracte amb la fàbrica.

Aquest matí s'ha celebrat una nova mediació al Departament de Treball i la direcció de Sysmo ha anunciat als representants dels treballadors i les treballadores que des d'avui ja no tenen feina i que el més probable és que l'empresa presenti un expedient de regulació d'ocupació. A més, la direcció de Sysmo ha assegurat que no es pot fer càrrec de les indemnitzacions de la plantilla.

Pel moment, la plantilla manté les vagues de 24 hores previstes per a demà i dijous, i la vaga indefinida a partir del dia 15 d'octubre.

Els treballadors i les treballadores de Sysmo, a Abrera (Baix Llobregat), van començar la setmana passada a mobilitzar-se davant la situació d'incertesa al voltant de la continuïtat de la planta i dels 120 llocs de feina, ja que l'empresa -que treballa principalment com a proveïdora de Seat- no volia informar a la plantilla sobre l'esperada adjudicació del nou model Ibiza, tot i que circulava la informació oficiosa que Volkswagen ja havia adjudicat la peça a l'empresa Benteler, situada a 50 metres de Sysmo.



Comentaris

    Powered by LifeType