Comunicació UGT

26 Oct, 2007

EPA tercer trimestre del 2007: Valoracions de la UGT davant de la pujada de l'atur femení

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:17
constructionworker3La UGT alerta de l'alarmant precarització de l'ocupació femenina i demana que s'acceleri la posada en marxa de les mesures d'igualtat

L'atur femení s'incrementa un 1,3% en el darrer trimestre
i se situa en el 8,2%


El nombre de persones ocupades a Catalunya ha augmentat 16.600 persones en el darrer trimestre (0,47%) i 82.100 persones (2,38%) en el darrer any. Tot i aquest increment, la UGT alerta que aquest ritme d'augment en l'ocupació no resulta tan elevat com la mitjana estatal, que en aquest trimestre ha estat del 0,70% i, en el darrer any, del 3,09%. Les estadístiques també ens allunyen d'altres regions amb les quals competim directament, com Madrid, on a més de tenir un alt dinamisme també han mantingut el creixement d'aquesta ocupació.

Per contra, la taxa d'atur a Catalunya continua sent més alta que en altres regions més actives. Així, mentre a Madrid se situa en el 6,00% i al País Basc en el 6,05%, a Catalunya ha pujat en el darrer trimestre 7 dècimes i se situa en el 6,76%, taxa que supera també la de fa un any. La UGT de Catalunya mostra la seva preocupació per l'alarmant situació del col·lectiu femení, on l'atur s'ha incrementat espectacularment en aquest trimestre, amb un augment del 1,3%, que situa la taxa d'atur femení en el 8,2%, quasi tres punts més alta que la masculina (5,68%). Tarragona i Girona han estat les úniques províncies on ha baixat l'atur. A la primera, la població femenina ha tingut més èxit a l'hora d'introduir-se al mercat laboral obtenint una ocupació, tot i que segurament aprofitant els mesos d'estiu on predomina una ocupació de baixa qualitat i molt temporal. D'altra banda, però, a Girona l'atur fermení ha baixat perquè la població femenina també ha disminuït la seva presència en el mercat laboral.

Des de la UGT de Catalunya reclamem que l'Administració posi en marxa totes les mesures establertes en la seva campanya d'igualtat d'oportunitats a la feina, destinada a combatre la precarització de l'ocupació femenina. Malgrat que aquestes mesures arriben tard, el nostre sindicat demana que s'apliquin amb la màxima celeritat perquè les dones puguin tenir les mateixes condicions que els homes en el mercat laboral català.

Pel que fa a la temporalitat, la UGT de Catalunya es mostra satisfeta per la reducció, tot i que lleugera, de la temporalitat en el darrer trimestre, i alerta de la necessitat de baixar encara més aquesta taxa de temporalitat, que actualment se situa en el 23,8%.



Comentaris

    Powered by LifeType