Comunicació UGT

26 Oct, 2007

La UGT demana que el carril per als busos de RENFE sigui un carril V.A.O.

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:14

carrilbusEls carrils per a Vehicles d'Alta Ocupació permeten circular, en el cas dels turismes, vehicles amb un mínim de tres persones

Després de les llargues cues que s'han enregistrat en els dos darrers dies a les vies d'accés des del Baix Llobregat a Barcelona -C-31 (autovia de Castelldefels) i la C-32 (autopista del Garraf)- com a conseqüència de l'habilitació d'un carril especial per als autobusos que traslladen els usuaris de Renfe afectats pel tall de les línies, la UGT de Catalunya demana que aquesta via es converteixi en un carril especial per a Vehicles d'Alta Ocupació (V.A.O.).

Aquests carrils estan especialment habilitats per ser utilitzats per automòbils, motocicletes i vehicles mixtes adaptables destinats exclusivament al transport de persones, amb una massa autoritzada que no supera els 3.500 kg., i que estan ocupats pel nombre de persones que s'hagi fixat en la seva senyalització. En el cas dels turismes, amb un mínim de tres ocupants. Aquesta mesura hauria de ser recolzada, segons el nostre sindicat, per una campanya d'informació que permeti facilitar l'agrupació d'usuaris del transport privat per anar o tornar de la feina.

Per a la UGT de Catalunya, la posada en marxa d'aquesta proposta contribuiria a paliar els efectes contraproduents que aquestes retencions estan produïnt per als seus usuaris i usuàries, principalment treballadors i treballadores, que es desplacen per aquestes vies per anar o tornar de la feina. Als usuaris habituals del transport privat, ara s'hi sumen tots aquells que, per desconfiança als sistemes alternatius proposats per Renfe, han optat pel transport privat per a realitzar aquest trajecte.

Segons dades de Renfe, el primer dia laborable en què va funcionar el transport alternatiu, un 15% dels 160.000 passatgers afectats (24.000 usuaris i usuàries) van decidir no utilitzar-lo i emprar altres mitjans per arribar a la seva destinació. El segon dia, s'hi sumaren 12.800 usuaris i usuàries més (un 8% dels 160.000 afectats). Fonts no oficials apunten que aquesta pèrdua de passatgers podria arribar al 20% al llarg de tota aquesta setmana.

Per al nostre sindicat, la conversió del carril especial per als busos que suplementen el tram tallat en carril V.A.O. facilitaria la fluïdesa de la circulació i contribuiria a paliar els efectes que les contínues incidències ferroviàries estan comportant per aquests treballadors i treballadores.

A la nostra pàgina web podeu trobar el full informatiu de Renfe on s'explica el procediment per a la devolució de l'import de bitllet per les incidències en el servei ferroviari en la línea C-2. Només cal que clique el següent link:

www.ugt-cat.net/mesarxius/DevolucionporafectacionC2.pdf



Comentaris

    Powered by LifeType