Comunicació UGT

04 Oct, 2007

Reacció de la UGT a la sentència de presó a un empresari per accidents laboral

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:38

placaLa UGT de Catalunya considera que la condemna de presó a un empresari suposarà un punt d'inflexió en la conscienciació de la patronal

Tant la Llei de prevenció de riscos laborals com el Codi Penal responsabilitzen l'empresari dels accidents laborals

La UGT de Catalunya considera que la sentència que condemna un empresari a tres anys de presó per la mort de dos treballadors es correspon amb l'aplicació de la llei, que és el que el nostre sindicat ve reclamant des de fa anys. La responsabilitat dels accidents laborals la té l'empresari, ja que és ell qui té la potestat d'organitzar i dirigir l'empresa i fer-hi les contractacions. Per això, tant la Llei de prevenció de riscos laborals com el Codi Penal responsabilitzen l'empresari de qualsevol conseqüència que es derivi del seu incompliment.

Des del nostre sindicat creiem que aquesta sentència suposarà un punt d'inflexió i que servirà perquè els empresaris prenguin més consciència de la importància de la prevenció de riscos a la feina.

Segons les dades del Departament de Treball, de gener a agost de 2007 s'han produït a Catalunya 198.987 accidents durant la jornada de treball, dels quals 71 van ser mortals: 28 al sector serveis, 25 a la construcció, 16 a la indústria i 2 a l'agricultura.



Comentaris

    Powered by LifeType