Comunicació UGT

06 Nov, 2006

Vaga de 48 hores dels treballadors de benzineres

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 17:18

Més de 5.800 treballadors i treballadores de les 1.026 benzineres de tot Catalunya estan convocats a la vaga

Avui a les 24:00 hores s'inicia la vaga a nivell estatal de 48 hores, convocada per la UGT de Catalunya, i que pretén denunciar la ruptura de les negociacions del conveni col·lectiu amb les patronals AGES i AEVECAR. A tot l'Estat hi ha 8.697 estacions de servei que donen feina a 41.488 treballadors i treballadores. En el cas de Catalunya, parlem de 1.026 benzineres i 5.798 empleats (3.462 a Barcelona, 995 a Girona, 856 a Tarragona i 485 a Lleida).

A les 8:00 dels matí, els piquets informatius sortiran de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10) per dirigir-se a la benzinera Ubach (Avinguda del Paral·lel, 25) on Paulino Ustárroz, responsable del sector energètic de la UGT de Catalunya, atendrà els mitjans de comunicació en roda de premsa. Després, els piquets informatius continuaran visitants diferents estacions de servei per informar els empleats que es trobin treballant i demanar-lis que, en solidaritat amb la causa, se sumin a la vaga.

Mentre els marges de venda i distribució dels carburants de les estacions de servei continuen augmentant i se situen per sobre de la mitjana de la Unió Europea, aquests beneficis no repercuteixen de cap manera en els treballadors i les treballadores del sector. Al contrari, el sector s'ha transformat totalment i, ara, els treballadors han de vendre i prestar tot tipus de productes i serveis responsabilitzant-se que tot quadri sense rebre cap remuneració per aquestes activitats. A més, els treballadors denuncien la manca de mesures de seguretat preventiva més elemental, fet que els obliga a exposar-se diàriament al risc d'atracaments i agressions de tot tipus. D'altra banda, cal recordar que a les benzineres es treballa a tres torns, inclosos diumenges i festius, i que, en la majoria de casos, hi treballa un únic empleat per torn. Un treballador expenedor que treballi de dilluns a divendres cobra 834,70 euros bruts al mes i si treballa a tres torns, inclosos nits, diumenges i festius, 890 euros bruts al mes.

Les negociacions del conveni col·lectiu es van iniciar al març i, abans de la ruptura de les negociacions, la proposta dels sindicats era la següent:

- 3 anys de vigència.
- Increment salarial de l'IPC +0'75%.
- Plus per festiu treballat de 60 euros, sense descans, quan abans era de 13,46 euros a més del descans.
- Pel que fa al solapament de torns dels que realitzin feines fora de la seva jornada, 42 euros al mes, que suposen 2 euros diaris.
- Pagament dels quatre viatges als treballadors que realitzin jornada partida de 0,09 euros per quilòmetre.

Totes aquestes reivindicacions suposen per treballador 87,55 euros mensuals o 3,53 euros diaris. Davant la negativa i la manca de diàleg de les patronals, els sindicats han decidit convocar vaga a totes les estacions de servei de l'Estat espanyol els propers dies 7 i 8 de novembre.

VAGA DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE BENZINERES

DIES: 7 i 8 de novembre de 2006
HORA: A les 8:00 hores, els piquets informatius sortiran de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10). A les 9:00 hores, el responsable del sector energètic de la UGT de Catalunya, Paulino Ustárroz, atendrà els mitjans de comunicació a la benzinera Ubach (Avinguda del Paral·lel, 25 - Barcelona).



Comentaris

    Powered by LifeType