Comunicació UGT

La UGT de Catalunya redueix la distància electoral amb CCOO al 2,91%

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:08

Segons les dades de processos electorals que s’han celebrat des de primers d’any fins el 15 de novembre, la UGT de Catalunya ha obtingut 3.947 delegats i delegades i la CONC 3.847


Aquestes dades col·loquen la UGT de Catalunya a una distància inferior al 3% en el còmput dinàmic.

Per al nostre sindicat, els bons resultats electorals obtinguts al sector de grans superfícies i el punt d’inflexió que s’ha produït al sector d’Estalvi amb la pèrdua de la majoria sindical a La Caixa de Pensions que fins ara tenia CCOO demostren que l’acció sindical de rigor i proximitat que desenvolupa la UGT de Catalunya està donant els seus fruits.

La UGT de Catalunya és primera força sindical a les demarcacions de Tarragona (amb una distància del 5,81% per sobre de CCOO), a Lleida (3,52%) i a Girona (2,34%).

Resultat per federacions: Federacions.pdf

Resultat per territoris: comarques.pdf



Entre 1987 i 1994, més de 500 funcionaris de la Generalitat van patir irregularitats en el pagament de les seves cotitzacions a la seguretat social

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:50

El Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya aconsegueix la primera sentència que condemna la Tresoreria i la Generalitat per aquestes irregularitats

El Jutjat Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona ha condemnat la Tresoreria de la Seguretat Social i la Generalitat de Catalunya a què reconeguin a una funcionària de presons el temps cotitzat i no reconegut a tots els efectes de la Seguretat Social, en aquest cas 200 dies.

Aquesta sentència històrica, aconseguida pel departament del Gabinet Jurídic de la UGT de Catalunya, s'estableix com a precedent i omple el buit jurídic existent en aquests casos. Es calcula que, entre el 1987 i el 1994, més de 500 funcionaris de la Generalitat de Catalunya han tingut irregularitats en el pagament de les seves cotitzacions a la Seguretat Social. En alguns casos, la Generalitat no ingressava les quotes pertinents a la Seguretat Social o, en els casos més flagrants, ni tan sols donava d'alta els treballadors. En altres ocasions, les cotitzacions es feien amb endarreriments. El govern pagava, però tard. Això va suposar que la Tresoreria no tingués en compte els intèrvals de retard en el pagament de les cotitzacions, que de mitjana era de 7 ó 8 mesos, tot i que en algunes ocasions inclús superen els dos anys. Per aquesta raó, Tresoreria descomptava aquests mesos de retard de les cotitzacions dels funcionaris afectats. En cap cas, la Tresoreria de la Seguretat Social va obrir cap expedient per aquestes irregularitats.

Finalment, els jutges han donat la raó a les nostres reivindicacions, i aquests dies hauran de tenir-se per cotitzats. D'aquesta manera, molts dels funcionaris i funcionàries de la Generalitat de Catalunya que hagin patit aquest tipus d'irregularitats i que puguin, per aquest motiu, veure afectada la seva jubilació, tindran una sentència en ferm a la qual remetre's per poder reivindicar els seus drets.



La UGT denuncia que la patronal de les grans superfícies incompleix el compromís de tancar el 24 de desembre a les 15 hores

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:21
La Taula Social del Comerç va donar suport a aquesta proposta de la UGT de Catalunya i ara ANGED, que també en forma part, es vol fer enrera. Per al sindicat, aquesta decisió de la patronal de les grans superfícies, al marge del 90% dels membres de la Taula, ens col·loca davant la tesitura d’haver de denunciar públicament el trencament d’aquest compromís i també d’anunciar que el sindicat impulsarà noves accions per tal que ANGED assumeixi l’acord.

La UGT de Catalunya està desenvolupant des del mes d’octubre una campanya de recollida de firmes dels usuaris en suport a aquesta reivindicació dels treballadors i les treballadores del sector del comerç. Fins el moment ja han estat uns 140.000 els consumidors que amb la seva signatura es fan resò d’aquesta proposta que cerca l’objectiu de facilitar la conciliació de la vida laboral i personal dels centenars de treballadors i treballadores del comerç, que durant el mes de desembre i inicis de gener han de suportar jornades interminables i encadenades sense el descans que exigeix el conveni. Aquestes firmes es lliuraran al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

La UGT de Catalunya resta a l’espera de la reunió amb el conseller Josep Huguet, el qual va manifestar el seu suport a la reivindicació de la UGT de Catalunya (1eres Jornades del Comerç, celebrades el 6 d’octubre), que ha de tenir lloc després del pont de la Constitució, per tal de concretar aquest seguit de mobilitzacions en el cas que ANGED mantingués la seva posició actual.



La UGT denuncia que RENFE no forma els nous treballadors contractats per informar els usuaris del servei de rodalies

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:14

Dels més de 450 treballadors i treballadores que la ministra de Foment es va comprometre a contractar, tan sols s'han incorporat uns 200 que estan mancats de la formació essencial per tal d'atendre als usuaris i usuàries de Rodalies amb la mínima qualitat exigible


La UGT de Catalunya denuncia que els nous treballadors i treballadores que s’han incorporat al servei de Rodalies com a informadors i informadores no han rebut la formació necessària per desenvolupar la seva feina amb qualitat.

Els nous treballadors i treballadores no tenen nocions de la distribució de les línies, ni de les estacions ni de la geografia ferroviària bàsica. No saben, en cas d’emergència i de necessitat d’evacuació en un túnel, quin és el protocol d’actuació que han de practicar. En aquest mateix sentit, tampoc tenen formació en relació a la infraestructura en els túnels, les sortides d’emergència i els punts de connexió.

Renfe ha col·locat un informador per estació i un altre per a cada tren, que han estat contractats per les empreses MEPADAN i Emporio Nostrum i amb un salari d’uns 800 euros al mes.

La UGT de Catalunya també denuncia que aquests informadors en precari estan substituint les funcions dels interventors, als que han reduït a tasques de control de frau. Pel sindicat, la contractació precària d’aquest personal, que en la majoria dels casos són persones immigrades d’origen sudamèrica, respon a la necessitat del ministeri de sortir del pas de la crisi i no tant a una aposta per la millora del servei públic.

Per la UGT de Catalunya no hi haurà una sensible millora de la qualitat del servei si, a més de la necessària inversió en infraestructures ferroviàries, no s’incrementa la plantilla en la xifra de 900 treballadors entre el servei d’atenció i el de manteniment i gestió de la infraestructura de rodalies.



La UGT de Catalunya convoca la plantilla de correus de Martorell a concentrar-se per les condicions de seguretat i salut laboral en què treballen

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 12:58

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadors de Correus a Martorell (Baix Llobregat) a concentrar-se divendres, 1 de desembre, de 9 a 9.30 hores davant de l'oficina per les pèssimes condicions de seguretat i de salut laboral en què han de desenvolupar la seva feina: tot i que s'ha reformat integralment la carteria, no s'ha instal·lat un montacàrregues; la manipulació de la càrrega i descàrrega és manual; accés mitjançant escales, etc.

La UGT de Catalunya demanarà el tancament de l'oficina per no complir les condicions exigides per la normativa vigent (Llei de Prevenció de Riscos Laborals).


CONCENTRACIÓ TREBALLADORS CORREUS MARTORELL
DIA: 1 de desembre de 2006
HORA: de 9 a 9.30 hores
LLOC:
Oficina de Correus de Martorell (Plaça de la Vila, 27).



La UGT de Catalunya incrementa el nombre de delegats a AGBAR

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:44

CCOO passa de segona a tercera força sindical a l'empresa

La UGT de Catalunya ha incrementat la seva representació a l'empresa Agbar, que dóna feina a 1.059 treballadors i treballadores a 9 centres. Els resultats de les eleccions sindicals celebrades ahir van ser: ATAB, 31 delegats; UGT de Catalunya, 18 delegats, i CCOO,16 delegats. Així, el nostre sindicat ha crescut en 3 delegats respecte a les eleccions de 2002 i s'ha convertit en la segona força sindical, mentre que CCOO ha perdut 2 delegats i passa a ser el tercer sindicat.

La Secció Sindical de la UGT de Catalunya a Agbar valora molt positivament aquesta crescuda del nostre sindicat, que el situa en el 27,6% de la representació a l'empresa, així com que el sindicalisme de classe revalidi la majoria absoluta.



La UGT de Catalunya fa front al VIH/SIDA en l'àmbit del treball

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:19

El sindicat ha elaborat la guia '10 respostes sobre el VIH/sida en l'àmbit laboral'


La UGT de Catalunya combat la discriminació que encara es produeix a les empreses per raó del VIH/sida mitjançant la informació i la sensibilització dels treballadors i treballadores, així com oferint assessorament social, sindical i jurídic a aquelles persones que ho requereixin.

Per a aquesta diada de l’1 de desembre l’ONUSIDA a escollit el lema “Atura la sida. Tu pots”, que fa referència a la responsabilitat de cadascú en la lluita contra aquesta pandèmia. En la reunió del 2005 dels països del G-8 i en la Cimera Mundial de les Nacions Unides de setembre del 2005, els líders de tot el món es van comprometre a ampliar a gran escala la prevenció i el tractament i atenció del VIH amb la finalitat d’aproximar-se a l’objectiu d’accés universal al tractament per tots els que ho requereixen en el 2010. Aquest compromís està directament relacionat amb l’acompliment de l’Objectiu 6 de Desenvolupament del Mil·leni: haver aturat i començat a reduir, de cara a l’any 2015, la propagació de la sida.

Davant d’aquesta situació els sindicats no podem restar al marge, i hem d’actuar com a instrument de sensibilització i informació per tal d’ajudar a la prevenció de la transmissió, i a la prevenció de la discriminació que pateixen les persones seropositives al VIH a la societat en general, però molt especialment als llocs de treball.

Des de la UGT de Catalunya, com cada any, ens sumem a la celebració del dia 1 de desembre, Dia Mundial de Lluita contra la Sida, mitjançant la distribució de material preventiu, informatiu i de sensibilització entre els treballadors i treballadores.

Entre aquest material comptem amb la "Guia per a la no discriminació per VIH/sida a les empreses" (editada l'any passat), llacets vermells, calendaris, manifestos, preservatius i altre material informatiu. La novetat d’aquest any és un llibret que sota el títol "10 respostes sobre el VIH/sida en l’àmbit laboral", presenta aquelles preguntes més freqüents que les persones amb VIH realitzen al servei d’informació social del sindicat.

Tant la guia "10 respostes sobre el VIH/sida en l'àmbit laboral" com la "Guia per a la no discriminació per VIH/sida a les empreses" les podeu trobar a la nostra pàgina web www.ugt.cat, al bànner "Dia Mundial de Lluita contra la Sida".



Powered by LifeType