Comunicació UGT

30 Nov, 2006

La UGT de Catalunya fa front al VIH/SIDA en l'àmbit del treball

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:19

El sindicat ha elaborat la guia '10 respostes sobre el VIH/sida en l'àmbit laboral'


La UGT de Catalunya combat la discriminació que encara es produeix a les empreses per raó del VIH/sida mitjançant la informació i la sensibilització dels treballadors i treballadores, així com oferint assessorament social, sindical i jurídic a aquelles persones que ho requereixin.

Per a aquesta diada de l’1 de desembre l’ONUSIDA a escollit el lema “Atura la sida. Tu pots”, que fa referència a la responsabilitat de cadascú en la lluita contra aquesta pandèmia. En la reunió del 2005 dels països del G-8 i en la Cimera Mundial de les Nacions Unides de setembre del 2005, els líders de tot el món es van comprometre a ampliar a gran escala la prevenció i el tractament i atenció del VIH amb la finalitat d’aproximar-se a l’objectiu d’accés universal al tractament per tots els que ho requereixen en el 2010. Aquest compromís està directament relacionat amb l’acompliment de l’Objectiu 6 de Desenvolupament del Mil·leni: haver aturat i començat a reduir, de cara a l’any 2015, la propagació de la sida.

Davant d’aquesta situació els sindicats no podem restar al marge, i hem d’actuar com a instrument de sensibilització i informació per tal d’ajudar a la prevenció de la transmissió, i a la prevenció de la discriminació que pateixen les persones seropositives al VIH a la societat en general, però molt especialment als llocs de treball.

Des de la UGT de Catalunya, com cada any, ens sumem a la celebració del dia 1 de desembre, Dia Mundial de Lluita contra la Sida, mitjançant la distribució de material preventiu, informatiu i de sensibilització entre els treballadors i treballadores.

Entre aquest material comptem amb la "Guia per a la no discriminació per VIH/sida a les empreses" (editada l'any passat), llacets vermells, calendaris, manifestos, preservatius i altre material informatiu. La novetat d’aquest any és un llibret que sota el títol "10 respostes sobre el VIH/sida en l’àmbit laboral", presenta aquelles preguntes més freqüents que les persones amb VIH realitzen al servei d’informació social del sindicat.

Tant la guia "10 respostes sobre el VIH/sida en l'àmbit laboral" com la "Guia per a la no discriminació per VIH/sida a les empreses" les podeu trobar a la nostra pàgina web www.ugt.cat, al bànner "Dia Mundial de Lluita contra la Sida".



Comentaris

    Powered by LifeType