Comunicació UGT

30 Nov, 2006

La UGT denuncia que RENFE no forma els nous treballadors contractats per informar els usuaris del servei de rodalies

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 14:14

Dels més de 450 treballadors i treballadores que la ministra de Foment es va comprometre a contractar, tan sols s'han incorporat uns 200 que estan mancats de la formació essencial per tal d'atendre als usuaris i usuàries de Rodalies amb la mínima qualitat exigible


La UGT de Catalunya denuncia que els nous treballadors i treballadores que s’han incorporat al servei de Rodalies com a informadors i informadores no han rebut la formació necessària per desenvolupar la seva feina amb qualitat.

Els nous treballadors i treballadores no tenen nocions de la distribució de les línies, ni de les estacions ni de la geografia ferroviària bàsica. No saben, en cas d’emergència i de necessitat d’evacuació en un túnel, quin és el protocol d’actuació que han de practicar. En aquest mateix sentit, tampoc tenen formació en relació a la infraestructura en els túnels, les sortides d’emergència i els punts de connexió.

Renfe ha col·locat un informador per estació i un altre per a cada tren, que han estat contractats per les empreses MEPADAN i Emporio Nostrum i amb un salari d’uns 800 euros al mes.

La UGT de Catalunya també denuncia que aquests informadors en precari estan substituint les funcions dels interventors, als que han reduït a tasques de control de frau. Pel sindicat, la contractació precària d’aquest personal, que en la majoria dels casos són persones immigrades d’origen sudamèrica, respon a la necessitat del ministeri de sortir del pas de la crisi i no tant a una aposta per la millora del servei públic.

Per la UGT de Catalunya no hi haurà una sensible millora de la qualitat del servei si, a més de la necessària inversió en infraestructures ferroviàries, no s’incrementa la plantilla en la xifra de 900 treballadors entre el servei d’atenció i el de manteniment i gestió de la infraestructura de rodalies.



Comentaris

    Powered by LifeType