Comunicació UGT

25 Oct, 2006

Els treballadors de COPO FEHRER van a la vaga per protestar contra la postura de l'empresa en l'ERO

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 09:51

Copo Fehrer vol acomiadar uns 90 empleats, pràcticament el 50% de la seva plantilla

Els treballadors i les treballadores de l'empresa Copo Fehrer, ubicada a Vilanova del Camí (Anoia), faran demà vaga per protestar contra la posició de la direcció de la companyia en les negociacions per l'ERO presentat, que afecta uns 90 empleats, pràcticament la meitat de la seva plantilla.

Des de la secció sindical de la UGT de Catalunya a l'empresa volem denunciar que Copo Fehrer no està complint amb les clàusules signades en el conveni col·lectiu, que contempla una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un topall de 30 mensualitats, per a cada treballador a qui se li rescindeixi el contracte. No obstant això, l'empresa està negociant actualment a la baixa, amb propostes d'entre 20 i 25 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats.

A més, per a la resta de treballadors i treballadores que no resultin afectats per l'ERO, el futur no és gaire esperançador. La direcció de Copo Fehrer ha plantejat un augment de 72 hores per any en el calendari laboral, una reducció del salari del 40% i la retirada del transport en autocar per una compensació de 4'5 euros diaris, una mesura que no satisfà als treballadors perquè és pràcticament inexistent l'alternativa de transport públic per arribar a la planta de Vilanova del Camí.

A més, la UGT de Catalunya denuncia que l'empresa ha realitzat duplicats dels seus motllos a la planta de Vilanova del Camí i els ha traslladat a la seva planta de Saragossa per tal de curar-se en salut davant possibles mobilitzacions dels treballadors a la planta catalana.

Els treballadors i les treballadores de Copo Fehrer es concentran demà davant la Inspecció de Treball (C/Albareda, a les 9:30 hores) i del Jutjat Mercanti nº4 (Ausiàs March, 36-38 a les13:00 hores)



Comentaris

    Powered by LifeType