Comunicació UGT

La secció sindical de la UGT a l'empresa del Garraf Pirotècnia Igual denuncia l'ERO que afecta 16 treballadors i treballadores

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:35

La Secció Sindical de la UGT de Catalunya a Pirotècnia Igual denuncia que el mateix dia, el passat 22 de setembre, que l'empresa anunciava en diferents mitjans de comunicació que no tenia intenció de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), va comunicar al Comitè d'Empresa l'acomiadament de 16 treballadors i treballadores. La direcció de l'empresa, situada al municipi de Canyelles (Garraf) i que dóna feina a 71 treballadors i treballadores, ha anunciat l'acomiadament d'un mecànic i de part de la plantilla de producció i d'administració (s'ha previst el tancament de l'oficina de Barcelona).

Demà dimarts, 10 d'octubre, a partir de les 17 hores, direcció i Comitè d'Empresa es tornaran a reunir, ja que els representants sindicals no accepten les indemnitzacions que ofereix l'empresa, la mínima que preveu la llei: 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.



La UGT valora positivament els acords sobre contractacions públiques i gestió de la incapacitat emporal, però exigeix una llei de qualitat de la contractació pública de béns i serveis

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:14

El nostre sindicat demanarà al proper Govern de la Generalitat que mantingui el mètode de concertació permanent amb un gran pacte econòmic i social que incorpori qüestions cabdals com la immigració, l'habitatge, la dependència o la mobilitat

Aquesta tarda se celebra el Consell d’Institucions de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, en el marc del qual s’han signat dos acords molt importants promoguts per la UGT de Catalunya, sobre les subcontractacions en el sector públic i sobre la gestió de la incapacitat temporal.

Un dels objectius fonamentals del nostre sindicat ha estat el de comprometre el Govern de Catalunya a dotar de la màxima garantia i transparència les subcontractacions en l’àmbit del sector públic. Després d’un llarg període de negociacions, cal dir que el recent acord en aquesta matèria garanteix plenament aquests objectius, en recollir elements que per nosaltres resultaven fonamentals. Així, valorem com a positiu que s’obligui el contractista a complir totes les obligacions derivades de la normativa de caràcter social i, en particular, les derivades del conveni col·lectiu d’aplicació a l’activitat objecte del contracte i la normativa sobre prevenció de riscos laborals.

També cal destacar la prohibició que l’Administració contracti empreses que hagin estat sancionades o condemnades amb caràcter ferm per infraccions o delictes de l’esfera social. I molt important: la previsió que qualsevol nova empresa adjudicatària d’un contracte administratiu tingui en compte la subrogació del personal que fins aquell moment havia estat efectuant les tasques encomanades a l’anterior empresa contractista. Ara és hora, però, que tots aquests principis, que compten ja amb el consens d’agents socials i Govern, tinguin la seva aplicació efectiva. Per això, la UGT de Catalunya exigirà al Govern l’elaboració d’una Llei de la Qualitat de la Contractació Pública de Béns i Serveis.

D’altra banda, la UGT de Catalunya es congratula també del consens assolit sobre la gestió de la incapacitat temporal, perquè dóna resposta als principals objectius de l’Acord en aquesta matèria, a partir de propostes com: millorar la formació dels facultatius respecte a la gestió de la incapacitat temporal, adequar els recursos humans i materials de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques, implantar el sistema informatitzat a tots els Centres d’Atenció Primària, obligar les mútues a aportar les dades sobre incapacitat temporal, reclamar que cada patologia se situï en la contingència corresponent o definir les competències de les Unitats de Salut Laboral.

En qualsevol cas, i al marge d’aquests acords recents, la UGT de Catalunya demanarà al nou Govern que surti de les properes eleccions al Parlament de Catalunya que mantingui el mètode de concertació permanent, tot impulsant un nou Gran Pacte Econòmic i Social que actualitzi i incorpori qüestions cabdals, com ara la immigració, l’ensenyament superior, l’habitatge, la dependència i la mobilitat.



La UGT de Catalunya valora positivament el projecte de llei d'atenció a les persones en situació de dependència però alerta de la possible invasió de competències

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:56

La UGT de Catalunya valora positivament el projecte de Llei d’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència que s’aprova avui en el Congrés dels Diputats en tant que suposa un important pas endavant en el reconeixement de l’autonomia de les persones i l’atenció a la dependència com un dret universal, exigible i finançat amb fons públics. Tot i així el sindicat també alerta de la possible invasió d’aquesta Llei respecte a la plena competència catalana en matèria de serveis socials.

El projecte de Llei que s’aprova avui regula el Sistema per a la Autonomia i Atenció a la Dependència, el qual dóna forma al que s’anomena la quarta pota de l’Estat del Benestar, juntament amb el sistema de pensions, el sistema educatiu i el sistema de salut.

Els antecedents d’aquest Projecte de Llei podem trobar-los en l’Acord sobre l’acció protectora de la Seguretat Social i de l’Estat, fruit del treball de la taula de diàleg social en matèria de dependència, signat per les organitzacions sindicals, empresarials i el Govern estatal al desembre del 2005. En línies generals el Projecte de Llei que ha estat aprovat respon adequadament als criteris i principis bàsics que va marcar aquest Acord.

L’objectiu bàsic d’aquest Projecte de Llei és regular les condicions bàsiques de suport i atenció a les persones en situació de dependència, basada en principis d’universalitat, equitat igualtat, i en la integració i normalització d’aquest col·lectiu, desenvolupant un sistema d’atenció integral i integrat.

Des de la UGT de Catalunya però, fem una crida d’alerta davant la possible invasió de competències autonòmiques en matèria de serveis socials d’aquest Projecte de Llei, ja que aquesta determina que els objectius, els mitjans i els recursos per a la prestació dels serveis del Sistema s’ajustin a un Pla d’Acció Integral que es pacta de forma multilateral amb l’Estat i la resta de Comunitats Autònomes que conformen el Consejo Territorial. En tant que aquest Pla d’Acció Integral supera el nivell mínim de cobertura de necessitats, es poden estar vulnerant competències que ens són pròpies.

El Projecte de Llei preveu un finançament de 12.600 milions d’euros fins el 2015 i un augment de l’ocupació i l’emersió de bona part de l’economia submergida que existeix en aquest sector, preveient-se la creació de 263 mil nous llocs de treball, sense tenir en compte les cuidadores i cuidadors familiars.

Entre els serveis previstos es contempla la teleassistència, l’atenció domiciliària, centres de dia i de nit, residències o centres d’atenció a persones amb una discapacitat física o psíquica. Així com prestacions econòmiques quan no sigui possible l’accés a un servei públic, prestacions per a la contractació de l’assistència personalitzada i prestacions per a les persones cuidadores no professionals.



La UGT de Catalunya i l'ONCE presenten l'exposició "Una mirada divertida. L'humor gràfic i les persones cegues"

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 16:53

La mostra, que s'inaugura demà i romandrà un mes a la seu de la UGT de Catalunya, inclou una quarentena de dibuixos d'humoristes gràfics


A Catalunya, en el 2005 hi havia 356.526 persones amb diversitat funcional (és a dir, amb algun tipus de discapacitat) reconeguda legalment, segons dades del Departament de Benestar i Família. Això suposa que un 5,1% de la totalitat de la població catalana pateix algun tipus de diversitat funcional.
Cal destacar l'augment significatiu de la població amb diversitat funcional que s'ha produït en un any, passant del 2,1% del total de la població en el 2004 a aquest 5,1% del 2005. És a dir, que en un any la població amb diversitat funcional ha augmentat en un 3%.

Concretament, les persones que presenten una discapacitat de tipus visual representen el 7.9% del total de la població. Amb l'objectiu d'evitar que les persones que pateixen ceguesa es vegin marginades per la seva vivència dramàtica i per lluitar per la normalització de la vida d'aquestes persones, l'ONCE s'ha envoltat dels millors humoristes gràfics del país per tal d'oferir una altra visió d'aquesta realitat a través de les seves vinyetes i el seu enginy.

És per això que, ara, l'entitat i la UGT de Catalunya volen apropar-nos aquesta visió sobre la discapacitat visual a través de l'exposició "Una mirada divertida", que inclou una quarentena de dibuixos d'humoristes gràfics de l'estat espanyol, entre els que destaquen il·lustradors de la talla de Máximo, Forges, Mingote, José Luis Martín, Fer, Toni Batllori, Romeu, Ventura, Gallego&Rey o Ermengol.

Des del sindicat volem aprofitar aquesta exposició per a posar de relleu i denunciar les situacions de discriminació que encara avui dia pateixen les persones amb diversitat funcional a Catalunya. I de forma especial cal fer referència a l'incompliment de la llei (LISMI) que obliga a les empreses de més de 50 treballadors i treballadores a reservar el 2% de llocs de treball per a aquestes persones.

Si bé resta molta feina per a fer des de les empreses per a assumir la seva part de responsabilitat social que els pertoca en l'àmbit de la inserció laboral, altres aspectes com l'accessibilitat; la formació i l'educació inclusiva; l'autonomia personal; i la reducció dels costos afegits derivats de la diversitat funcional són també aspectes essencials per a assolir una major participació social i econòmica d'aquestes persones. Des de la UGT de Catalunya volem posar de manifest que és des de l'acció conjunta de l'empresariat, els poders públics, els sindicats, les entitats socials, els ciutadans/es i les mateixes persones afectades que s'eradicaran les dificultats d'inclusió social i laboral per les que passa aquest col·lectiu.

Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, i Teresa Palahí, delegada territorial de l'ONCE a Catalunya, presentaran demà, dimarts 10 d'octubre, aquesta exposició, que durant un mes sencer (fins el 10 de novembre) es podrà veure al vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona), de 8.30 a 20.30 hores en dies laborables i de 8.30 a 13.30 en festius. L'exposició viatjarà posteriorment a Girona, Tarragona i Reus.

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ "UNA MIRADA DIVERTIDA"DIA: 10 d'octubre de 2006
HORA: 18:00 hores
LLOC: Vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10 - Barcelona)



Enhorabona!

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 16:53
Si pot llegir aquest missatge és perquè el procés de registre s'ha realitzat correctament. Benvingut a la Catosfera. Esperem que sigui productiu

Powered by LifeType