Comunicació UGT

13 Nov, 2006

La UGT de Catalunya ret homenatge al company Salvador Clop

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 18:35

Participaran a l'acte homenatge el seu fill, Xavier Clop, aíxí com Manuela de Madre i Josep M. Àlvarez


La UGT de Catalunya organitza demà dimarts, 14 de novembre, un acte d'homenatge al company Salvador Clop, president de
la Unió de Jubilats i Pensionistes del nostre sindicat, mort ara fa un any mentre intervenia en un acte de record als companys del POUM. Honorant Salvador Clop, honorem la seva vida de compromís, el seu combat permanent pels treballadors i la justícia social, i ho fem per extensió als companys i companyes que van travessar la llarga nit del franquisme i que van lluitar per la recuperació de la llibertat i la democràcia i la reorganització de la UGT de Catalunya.

L'acte estarà conduït per Diego Martínez, secretari adjunt a la Secretaria General de la UGT de Catalunya, i comptarà amb les intervencions de Francesc Garsaball, secretari general de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya; Xavier Clop, fill de Salvador Clop; Manuela de Madre, vicepresidenta del PSC, i Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya.

A l'acte també es presentarà un llibre d'homenatge a Salvador Clop, que correspon al primer número de la col·lecció "Testimonis ugetistes" que edita la UGT de Catalunya, així com una exposició sobre la vida en imatges de Clop, que es podrà visitar al vestíbul de la seu de la UGT de Catalunya.

Salvador Clop i Urpí, alies “el pasteler”, va néixer a Barcelona l’any 1917. Fundador del Partit Obrer d’Unificació marxista (POUM), va passar la guerra com a voluntari al front d’Aragó i va acabar internat en diferents camps de concentració francesos. Quan va tornar a Catalunya va participar en la creació del Moviment Socialista de Catalunya. El 1953, va impulsar la reorganització de la UGT de Catalunya. Detingut i empresonat dues vegades, sempre va dur a terme una intensa activitat sindical i política. En constituir-se la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya va ser elegit secretari general i, més tard, president. Era també president de l’Associació Socialista d’Excombatents i Víctimes de la Guerra Civil. L'any 2005 el govern de la Generalitat li va concedir la Medalla President Macià 2004. Salvador Clop va morir el setembre de 2005, als 88 anys, mentre intervenia en un homenatge a la gent del POUM.


Homenatge a Salvador Clop

DIA: 14 de novembre de 2006
HORA: 19 hores
LLOC: Sala d'Actes de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10, Barcelona).



Comentaris

    Powered by LifeType