Comunicació UGT

15 Des, 2006

Els treballadors del centre sociosanitari Palau faran vaga el proper dilluns 18 de desembre

Convocatòries — Enviat per premsaugt @ 14:28

La direcció vol imposar una modificació substancial de les condicions de treball al centre sense l'aprovació dels representants sindicals

La UGT de Catalunya ha convocat els treballadors i les treballadores del Centre Sociosanitari Palau, a Barcelona, a fer vaga de 24 hores els dies 18 i 22 de desembre, després d'un mes de negociació amb la direcció en referència al calendari laboral de l'any vinent, sense arribar a cap tipus d'acord. Al CSS Palau treballen al voltant de 300 professionals.

La Generalitat va aprovar repartir el proper any 10 milions d'euros (24 milions més l'any 2008 i l'any 2009, respectivament) entre els centres sociosanitaris de tot Catalunya per equiparar els salaris dels seus treballadors i treballadores amb els dels centres de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP). El nostre sindicat denuncia que la gerència del CSS Palau vol supeditar aquesta pujada salarial que pertoca als treballadors a què el Comitè d'Empresa signi el canvi d'horaris i la reestructuració de plantilla que el centre vol posar en marxa. Segons la nostra organització es tracta d'una "modificació substancial de les condicions de treball", tal com contempla l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, però sense raons organitzatives o econòmiques provades per part de l'empresa. A més, la direcció està barrejant dues negociacions, la de les condicions laborals i la de la percepció dels diners finalistes de la Generalitat, que no tenen res a veure i que s'estaven tractant per separat.

Davant la manca de voluntad negociadora de la gerència i de l'ús com a moneda de canvi dels diners que rebrà de la Generalitat per repartir entre la plantilla, els treballadors i les treballadores han decidit fer les dues jornades de vaga com a protesta.



Comentaris

    Powered by LifeType