Comunicació UGT

La UGT celebra l'aprovació de la llei d'igualtat i reivindica la necessitat d'una llei catalana que superi els mínims de l'estatal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:04

La UGT de Catalunya manifesta la seva satisfacció per l’aprovació de la “Ley orgánica para la igualdad efectiva entre mujeres y hombres” en el ple del Congrés dels Diputats, donat el petit avenç que suposa en aquesta matèria, i també perquè durant el seu tràmit parlamentari d’esmenes el text legal ha millorat en alguns aspectes, que eren reivindicats per la nostra organització.

Concretament, pel que fa al tema laboral, s’han inclòs algunes millores com és l’ampliació a 15 dies del permís de paternitat, la flexibilització dels requisits per accedir a la prestació per maternitat i s’ha elevat la quantia de les prestacions per risc durant l’embaràs i la lactància, entre d’altres.

Una llei orgànica és una llei que intervé, i ho ha de fer per corregir discriminacions. És en aquest sentit, que des de la UGT de Catalunya vetllarem, per una banda, perquè es compleixi la llei des d’un nivell màxim d’intervenció i com a font per millorar els plans estratègics de les empreses, que passen indefectiblement per treballar conjuntament en els plans d’igualtat.

D’altra banda, reivindiquem la necessitat d’una Llei Catalana d’Igualtat que superi els mínims que establirà aquesta llei estatal, per tal d’adequar-la a la realitat del nostre país, i que alhora reconegui legalment la figura dels i de les nostres agents sindicals per la igualtat, que són qui vetllen per la no discriminació en el sí de les empreses catalanes.



Constituida la taula negociadora del conveni de la siderometal·lúrgia de Barcelona, que afecta 160.000 treballadors

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:01

Avui s'ha constituït la taula negociadora del conveni de la siderometal·lúrgia de la província de Barcelona, que afecta 160.000 treballadors. Els sindicats han lliurat a la patronal la plataforma de la negociació, que s'iniciarà el proper dia 23 de gener de 2007.

La UGT de Catalunya afronta aquesta negociació amb il·lusió, ja que la Unión Patronal Metalúrgica té al capdavant un nou president, Antonio Marçal. D'altra banda, per part de la nostra organització assistiran a la taula negociadora, en compliment de les resolucions del darrer congrés de la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT de Catalunya, delegats afiliats als quals afecta directament aquest conveni i que han estat elegits democràticament a les diferents comarques.



El personal de les grans superfícies treballarà 112 hores en 14 dies

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:55

Des del dia 11 fins al 24 de desembre, els treballadors de grans superfícies treballaran un mínim de 93 hores i 20 minuts i un màxim de 112 hores efectives i el seu primer dia de descans serà el dia de Nadal. Per a la UGT de Catalunya, l'actitud d'ANGED és neoesclavista

La UGT de Catalunya denuncia el deteriorament de les condicions laborals que estan patint els treballadors i les treballadores del comerç, en especial de les grans superficies, que aquests dies han d’afrontar la campanya de Nadal.

Per a la UGT de Catalunya, aquesta situació comporta un desprestigi de la professió de dependent de comerç i una desprofessionalització del treball. Aquestes condicions laborals són la causa per la qual cada cop menys persones volen vincular el seu futur professional a l’activitat del comerç.

Les condicions de precarietat salarial i les jornades continuades, així com les serioses dificultats per a la conciliació de la vida laboral i la personal expliquen l’altíssim nivell de rotació i la manca de professionalització i de professional en un dels sectors econòmics més importants.

La UGT de Catalunya vol denunciar que el desenvolupament econòmic del comerç s’està assolint a costa d’aquestes condicions de precarietat en el sector.

El sindicat valora molt negativament que la patronal de les grans superfícies, ANGED, no s’hagi sumat al 90% de la Taula Social del Comerç, que va acordar el tancament dels centres comercials a les 15 hores del dia 24 de desembre i qualifica la seva actitud de neoesclavista.



La UGT de Catalunya, únic sindicat que creix en vots a les eleccions al metro de Barcelona

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 11:51

La UGT de Catalunya és l'únic sindicat que ha crescut en nombre de vots a les eleccions sindicals que es van celebrar ahir al Metro de Barcelona. La nostra organització ha passat de 332 vots l'any 2002 a 348 vots aquest any, el que ha supusat augmentar la seva representació en 1 delegat. D'altra banda, la CGT ha baixat de 511 vots l'any 2002 a 493 el 2006, i CCOO ha baixat de 414 vots a 346.

A les eleccions d'ahir es van escollir 27 delegats (2 més que fa quatre anys), i el comitè ha quedat configurat de la següent manera:

- CGT, 8 delegats
- CCOO, 6 delegats
- UGT de Catalunya, 5 delegats
- S.U., 4 delegats
- C.P.T.C.: 3 delegats
- C.I.M.: 1 delegat.

La UGT de Catalunya és el sindicat que més ha incrementat la seva representació al Metro de Barcelona, un 2,5%, en passar del 16% l'any 2002 al 18,5% aquest any. L'augment de la plantilla al Metro de Barcelona ha repercutit en el creixement de la representativitat del sindicalisme de classe en front del sindicalisme corporativista.



Powered by LifeType