Comunicació UGT

27 Des, 2006

La UGT celebra l'aprovació de la llei d'igualtat i reivindica la necessitat d'una llei catalana que superi els mínims de l'estatal

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 12:04

La UGT de Catalunya manifesta la seva satisfacció per l’aprovació de la “Ley orgánica para la igualdad efectiva entre mujeres y hombres” en el ple del Congrés dels Diputats, donat el petit avenç que suposa en aquesta matèria, i també perquè durant el seu tràmit parlamentari d’esmenes el text legal ha millorat en alguns aspectes, que eren reivindicats per la nostra organització.

Concretament, pel que fa al tema laboral, s’han inclòs algunes millores com és l’ampliació a 15 dies del permís de paternitat, la flexibilització dels requisits per accedir a la prestació per maternitat i s’ha elevat la quantia de les prestacions per risc durant l’embaràs i la lactància, entre d’altres.

Una llei orgànica és una llei que intervé, i ho ha de fer per corregir discriminacions. És en aquest sentit, que des de la UGT de Catalunya vetllarem, per una banda, perquè es compleixi la llei des d’un nivell màxim d’intervenció i com a font per millorar els plans estratègics de les empreses, que passen indefectiblement per treballar conjuntament en els plans d’igualtat.

D’altra banda, reivindiquem la necessitat d’una Llei Catalana d’Igualtat que superi els mínims que establirà aquesta llei estatal, per tal d’adequar-la a la realitat del nostre país, i que alhora reconegui legalment la figura dels i de les nostres agents sindicals per la igualtat, que són qui vetllen per la no discriminació en el sí de les empreses catalanes.



Comentaris

    Powered by LifeType