Comunicació UGT

La UGT de Catalunya s'oposa al tancament de l'empresa Alcoa embalaje flexible, que deixarà sense feina 92 treballadors

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 18:29

La direcció de l'empresa d'arts gràfiques situada a Rubí ha anunciat avui al sindicat el tancament total de la planta

L'empresa d'arts gràfiques Alcoa Embalaje Flexible, SA ha anunciat avui al Comitè d'Empresa (format en la seva totalitat per delegats de la UGT de Catalunya) la seva intenció de tancament total, adduint pèrdues econòmiques. El nostre sindicat vol manifestar la seva total oposició al tancament de l'empresa i considera que té una absoluta viabilitat si es fan les inversions necessàries, ja que la maquinària és obsoleta. En aquest sentit, els representats de la UGT de Catalunya assenyalen que la responsabilitat de la situació de l'empresa es deu únicament a la mala gestió directiva.

Alcoa Embalaje Flexible està situada a Rubí (Vallès Occidental) i dóna feina a 92 treballadors i treballadores d'alt nivell professional i amb molts anys d'experiència. Molts d'aquestes professionals tenen edats superiors als 40 anys, amb la dificultat afegida que això suposa en una possible reentrada al mercat laboral. L'empresa pertany al grup Alcoa, líder mundial de la indústria de l'alumini i que està batent rècords de beneficis en tot el món.

Les negociacions sobre el futur de l'empresa i de la plantilla s'iniciaran el proper dimarts, 19 de desembre (11 hores) , amb una reunió entre direcció i sindicat.



La UGT de Catalunya xifra en 3.000 els professionals de la seguretat privada que falten a Catalunya

Notes de premsa — Enviat per premsaugt @ 17:50

Aquesta mancança provoca un alt índex d'intrusisme, un 40% a Catalunya

La UGT de Catalunya denuncia que existeix una mancança de professionals de la seguretat privada homologats per cobrir les necessitats del sector a tot Catalunya. Actualment, les 125 empreses autoritzades per dur a terme aquesta tasca a tot Catalunya donen treball a 10.000 vigilants homologats. La UGT de Catalunya calcula que faltarien 3.000 professionals homologats més per cobrir el total de places necessàries. No obstant això, les empreses substitueixen aquests professionals per auxiliars de servei, que no estan homologats pel Ministeri de l'Interior per dur a terme les tasques de seguretat privada. Aquesta manca de personal format, denunciada per aquest sindicat reiteradament, suposa un detriment en el servei prestat.

Per aquesta raó, la UGT de Catalunya demana al govern un canvi de la Llei de Seguretat Privada, vigent des de l'any 1992 i que, en el moment actual, es troba totalment desfassada. Per això, el sindicat vol continuar la línia de negociacions iniciada fa tres anys amb la conselleria d'Interior per què aquesta conselleria impulsi la proposta de canvi de la legislació a Madrid.



Powered by LifeType